Mașini de pompieri și scări de intervenție vechi de peste 100 de ani, EXPUSE în fața Primăriei

Mașini de pompieri și scări de intervenție vechi de peste 100 de ani, EXPUSE în fața Primăriei

Dacă ați trecut în ultimele zile prin centrul Aradului, cu siguranță ați văzut, deja, expuse în fața Primăriei mai multe mașini de pompieri, motopompe, scări sau pompe manuale folosite în trecut de Formațiile de Pompieri din Arad.

Multe dintre acestea au o vechime de peste 100 de ani și vor rămâne pe platoul din fața Primăriei Arad până în data de 17 septembrie în cadrul unei expoziții tematice intitulată „Parada Formațiilor Civile de Pompieri”, sub coordonarea profesorului Horia Truță.

În ultima zi de expoziție, începând cu ora 10.00, arădenii vor putea admira o paradă a Formațiilor Civile de Pompieri din județul Arad, în costume de epocă și cu fanfara în frunte.

„Această acțiune vine să pună în valoare tradiția multiseculară a Formațiilor Civile de Pompieri din județul nostru, care se păstrează, iată, nealterată în foarte multe localități arădene: Lipova, Zăbrani, Nădlac, Zădăreni, Pecica, Șagu etc.”, a declarat Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Județean Arad.

La rândul său, col.(rz.) dr. Dan Dumitru Paicu – unul dintre cei mai valoroși specialiști în istoria și tradiția pompierilor voluntari din vestul țării – a precizat: „vom profita de această acțiune pentru a premia Formațiile Civile de Pompieri care și-au conservat cel mai bine tehnica de luptă cu valoare istorică”.

„Parada Formațiilor Civile de Pompieri” este un eveniment organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.