Măsuri pentru SPRIJINIREA domeniului HoReCa, inițiate de USR Arad

Măsuri pentru SPRIJINIREA domeniului HoReCa, inițiate de USR Arad

USR Arad a propus administrației locale o serie de măsuri care vizează reducerea taxelor pentru comercianții din domeniul HoReCa, afectați de măsurile pentru combaterea epidemiei de Covid-19.

Aceste taxe sunt printre cele mai mari din regiune, mult superioare celor din Oradea, de exemplu. În special în acest an, când activitatea celor din alimentație publică a fost suspendată, iar revenirea clienților după criză este incertă, trebuie să ne gândim la măsuri care să-i mențină pe piață, spun cei de la USR Arad.

Am propus ca taxa de funcționare datorată de cei care nu au avut activitate să fie redusă proporțional cu perioada stării de urgență sau cu perioada în care activitatea le-a fost oprită prin lege. O altă situație specială este a sumelor datorate pentru ocuparea domeniului public de către cei care au terase. Am propus ca această taxă să fie zero pentru anul 2020, având în vedere că terasele sunt închise și nu se știe cât de mulți clienți vor fi în viitor. De la anul dorim reducerea ei la nivelul celei din Oradea. Mi se pare mai important ca aceste mici firme, majoritatea deținute de antreprenori locali, să nu se închidă și să nu-și concedieze angajații. Chiar dacă restricțiile se vor ridica și ei vor începe să funcționeze, este greu de crezut că vor avea suficienți bani să achite taxele. Deoarece USR nu are consilieri locali în prezent și nu dorim ca această propunere să fie ignorată de autorități, am recurs la varianta inițiativei cetățenești. Proiectul a fost depus de un grup de inițiativă și vom demara în curând strângerea de semnături pentru susținerea sa, declară Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.