Maternul, din lac, în puţ! Cum vor câţiva teoreticieni să mute maternitatea la TBC

Maternul, din lac, în puţ! Cum vor câţiva teoreticieni să mute maternitatea la TBC

O mână de medici de la Matern, dintre cei care n-au fost văzuţi prea des prin sălile de naşteri sau de operaţii (cel puţin în ultima vreme), s-a gândit că ar fi mai bine ca secţia de Obstetrică-Ginecologie să fie mutată din actuala locaţie în clădirea din cartierul Grădişte care a fost proiectată să devină spital TBC.

Deşi Direcţia de Sănătate Publică şi chiar un specialist într-ale arhitecturii le-a atras atenţia că aceasta este improprie pentru o secţie cu nevoi speciale, cum e cea de de Obstetrică-Ginecologie, medicii noştri, plictisiţi probabil de la atâta stat, nu vor să se dea bătuţi şi susţin că o să obţină ei de la Bucureşti (că doar au pile la partid, în minister şi aşa mai departe) toate aprobările. Cum pe Ţolea, preşedintele de la CJA, se pare că l-au „tradus” deja, nu ne îndoim că vor reuşi să tragă sforile şi pe la Bucureşti.

Cu toate că actuala locaţie a secţiei de Obstetrică-Ginecologie lasă de dorit, mutarea ei într-o clădire proiectată pentru cu totul şi cu totul altceva nu este indicată şi va crea şi mai multe probleme decât are Maternul acum, acolo nefiind nici spaţiu suficient, nici săli speciale şi nici un circuit specific maternităţilor.

Deocamdată, demersul medicilor noştri, care au, se pare, girul conducerii Spitalului Judeţean, este în fază incipientă. Dar, ca orice lucru prost, ar trebui retezat din start de cei care pot face asta!

  1. Demersurile NU sunt in faza incipienta! Ieri d-l Tolea si d-na Prisca au fost la Bucuresti la Ministerul Sanatatii in audienta!

    Raspunde
  2. Doamna manager vrea neaparat sa-si vada sotul sef de sectie,cu riscul ca distruge ce au facut altii.Obstetrica si ginecologia au fost dintotdeauna o sectie! acum fam.PRISCA vrea sa le desparta ca sa aibe si el sectie pe care sa o conduca. In concluzie se va pensiona domnul dr.sef de sectie.Sa vina DNA-ul sa va intrebe de sanatate!!!si pe tine TOLEA!!!

    Raspunde
  3. Obstetrica si ginecologia au fost sectii distincte! Odata cu unificarea celor 3 spitale s-a creat o singura sectie! nu esti suficient de informat/a!!

    Raspunde
  4. CA SI VIITOARE MAMICA,MI SE PARE CA ESTE DEZOLANTA PRIVELISTEA DIN JURUL SPITALULUI DE LA GRADISTE. SA PRIVESTI PE GEAM…CIMITIRUL!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.