Medic arădean: „RISCUL cel mai mare NU ESTE VACCINUL, ci NEVACCINAREA”

Medic arădean: „RISCUL cel mai mare NU ESTE VACCINUL, ci NEVACCINAREA”

Medicul arădean Adrian Wiener, fost şef al spitalului COVID-19 din Grădişte, atrage atenţia că „riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea” în contextul pandemiei de Coronavirus.

Adrian Wiener, care este şi deputat de Arad, s-a vaccinat şi a explicat cum funcţionează vaccinul şi de ce este necesar să-l facem.

„M-am vaccinat cu convingerea că e un gest de responsabilitate; că nu voi fi o verigă în lanțul de perpetuare a transmiterii comunitare a acestei boli”, a precizat, din capul locului, medicul arădean.

Iată explicaţia acestuia, care ar trebui să fie suficientă pentru a-i lămuri până şi pe cei mai „atoateştiutori” dintre coronasceptici:

„NU, vaccinul anti-Covid19 nu modifică ADN-ul uman; ARN-ul mesager pe care îl conține nu intră în nucleul celulei umane, acolo unde se află ADN-ul. Doar dă instrucțiuni celulelor de la locul injectării să producă proteina virală spike, care la rândul ei va determina sistemul imun să producă anticorpi care protejează împotriva îmbolnăvirii; Molecula de ARNm din vaccin este degradată în organism după aproximativ 2 zile.
NU, nu s-au sărit etapele de testare înainte de a ajunge să fie administrat. Tehnologia de utilizare a ARNm la om datează de prin 2011, iar acum grație unui efort colectiv uriaș acest vaccin a trecut prin toate stadiile de evaluare a siguranței și eficacității – studii pe animale și 3 etape de studiu la om – faza 1, faza 2, faza 3. Faza a 3-a a inclus 40.000 de participanți și a început în iulie. Nu au fost modificate pentru acest vaccin regulile de aprobare de către FDA sau Agenția Europeană a medicamentului; evaluarea datelor s-a făcut însă în timp real, după fiecare etapă și nu la sfârșitul tuturor etapelor studiului, ca de obicei, pentru a câștiga timp. Toate standrdele de siguranță și eficacitate au rămas la fel.
DA, imunitatea indusă de vaccinare este foarte eficientă și foarte specifică. Infecția cu SARS-CoV-2 determină sinteza mai multor tipuri de anticorpi, îndreptați împotriva mai multor componente ale virusului; unii ineficienți sau chiar dăunători. Spre deosebire, vaccinul determină sinteza unui singur tip de anticorpi specifici – împotriva proteinei spike, anticorpi care împiedică intrarea virusului în celula umană. Și deci infecția.
NU, majoritatea bolilor cronice nu contraindică vaccinarea. Dimpotrivă, cu cât riscul dezvoltării unei forme severe/critice de boală în urma infecției cu SARS-CoV-2 e mai mare, cu atât mai mare e și beneficiul vaccinării.
Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea.”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1579107739143453&id=100011327267838

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.