Medicamente expirate, depistate de inspectorii sanitari în cabinete medicale din Arad

Medicamente expirate, depistate de inspectorii sanitari în cabinete medicale din Arad

Inspectorii sanitari au depistat medicamente expirate în urma unor controale efectuate la mai multe cabinete medicale din Arad.

În prioada 29 august – 2 septembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a efectuat 18 controale în unități sanitare, cabinete medicale, ștranduri, unități de îmbuteliere a apei, uzine de apă în mediul rural.

„Au fost constatate următoarele nereguli: existența medicamentelor cu termen de valabilitate expirat în cabinete medicale; neafișarea procedurilor de curățenie și dezinfecție în unități medicale; neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru în secția de îmbuteliere apă minerală; utilizarea apei care nu corespunde normelor de calitate, conform reglementărilor legale în vigoare, pentru ștranduri, piscine, băi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSP Arad.

Inspectorii sanitari au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 20.600 de lei.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

  1. Amenzi date de o institutie care e condusa de un director ce nu cunoaste legea,temporar in incompatibilitate,si care mai are si un dosar penal. Halal autoritate,halal exemplu. Si conducerea liberala a judetului,unde susnumita linge clantele,tace si se face ca nu vede.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.