Medicamente VITALE pentru români LIPSESC din farmacii! Lui Nelu Tătaru i se solicită rezolvarea acestei CRIZE

Medicamente VITALE pentru români LIPSESC din farmacii! Lui Nelu Tătaru i se solicită rezolvarea acestei CRIZE

Un europarlamentar al alianței USR PLUS a adresat o scrisoare ministrului sănătății, Nelu Tătaru, solicitând rezolvarea de urgență a crizei cauzate de lipsa din farmacii a medicamentului Euthyrox.

Este vorba de un medicament de multe ori vital pentru pacienții suferinzi de afecțiuni ale glandei tiroide. Lipsa acestuia sau slaba gestiune a stocurilor pune în mare pericol bolnavii cronici.

Având în vedere că în această perioadă grija față de sănătatea românilor este cea mai mare prioritate, am supus atenției domnului ministru un aspect foarte important sesizat de către cetățeni, online și telefonic, prin intermediul birourilor parlamentare din Arad, Timișoara, Alba Iulia, Drobeta Turnu-Severin, Deva. Sesizările nu au caracter izolat și acoperă o zonă importantă din teritoriul național, semnalând faptul că medicamentul Euthyrox nu se mai găsește în farmacii. Această stare de fapt are efecte grave asupra sănătății persoanelor care sunt nevoite să trateze boala de care suferă cu acest medicament, lipsa sa fiind o directă amenințare asupra vieții multora dintre ei. Având în vedere cele menționate mai sus, fac apel la domnul ministru ca pe lângă eforturile pentru prevenirea și limitarea COVID-19, să întreprindă demersurile necesare pentru deblocarea speței prezentate, astfel ca medicamentul Euthyrox să ajungă cât mai urgent la bolnavii aflați în tratament”, declară Vlad Botoș, europarlamentar din partea USR PLUS.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.