Medicii de la Spitalul Județean își STRIGĂ NEMULȚUMIREA într-o SCRISOARE DESCHISĂ

Medicii de la Spitalul Județean își STRIGĂ NEMULȚUMIREA într-o SCRISOARE DESCHISĂ

Medicii arădeni care au protestat, săptămâna trecută, împotriva conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, au dat publicității o scrisoare deschisă în care își explică demersul.

Iată ce au de spus medicii din cadrul spitalului:

„Scrisoare deschisă a medicilor arădeni care au protestat spontan, NU pentru … 165lei

Odată admiși printre membrii profesiunii de medic am depus un jurământ prin care ne angajăm solemn să ne consacrăm viaţa în slujba umanităţii, să păstrăm profesorilor noștri respectul şi recunoştinţa care le sunt datorate, să exercităm profesiunea cu conştiinţă şi demnitate, sănătatea pacienţilor este pentru noi obligaţie sacră, să menţinem prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medici, colegii noștri să fie fraţii noștri, și să nu îngăduim să se interpună între datoria noastră şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială, să păstram respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale, chiar sub ameninţare şi să nu utilizam cunoştinţele noastre medicale contrar legilor umanităţii.

De-a lungul anilor ne-am străduit să respectăm cu demnitate și onoare această profesiune sacră. Nu cu puține sacrificii, ci chiar în condiții foarte grele am reușit să câștigăm încrederea pacienților noștri prin profesionalism, empatie și devotament fiind în permanență alături de ei și familiile acestora.

Anul 2020, anul pandemiei COVID-19, a reușit să creeze incertitudini, intrigi și controverse în sistemul medical la nivel mondial. Cu toate acestea, medicii arădeni au depus toate eforturile și au reușit să își îndeplinească datoria în fața acestei noi și mari provocări. Astfel, medici din toate specialitățile, împreună au fost angrenați într-o luptă contra-cronometru cu un dușman necunoscut care ne pândea pe toți, medici și pacienți deopotrivă.

În toată acestă perioadă am fost catalogați pe rând: «eroi», «criminali» și în ultimă instanță de către propria noastră echipă managerială «mercantili», care protestează pentru …165lei.

Prin această scrisoare deschisă dorim să vă aducem tuturor la cunoștință că NU sancțiunea materială ne-a determinat să protestăm, ci modul total neprofesionist, abuziv, unilateral, prin care s-a ajuns la această decizie și modul sfidător al actualei conduceri la adresa întregului corp medical.

Dovada cea mai clară a unității corpului medical a fost participarea la protestul spontan al medicilor din toate specialitățile atât cei afectați, cât și cei neafectați de această decizie.

Marea majoritate a medicilor protestatari, care asigură servicii medicale în SCJU Arad, a terminat pregătirea în centre universitare de prestigiu și a încercat să aducă sistemul medical aradean la un nivel superior, cât mai performant, prin pregătire superioară și prin viziuni moderne, obiective, practice și practicabile în interesul pacienților noștri.

Menționam că, asemeni nouă, sunt mulți alți colegi nemulțumiți de neprofesionalismul actualei conduceri, de departe cel mai lamentabil, însă se tem de represaliile d-nei manager interimar cu care suntem familiarizați în ultimul an. Există din partea actualei conduceri o lipsă de întelegere minimală a faptului că eficiența și siguranța actului medical depind esențial de un climat de lucru lipsit de tensiuni inutile, care să permită concentrarea pe problemele esențiale care constituie adevărata menire a spitalului: acordarea unor îngrijiri medicale prompte, eficiente, sigure, și, în ultimă instanță-salvarea de vieți.

Atât noi cât și dumneavoastră, am fost martori în ultimii ani la decăderea sistemului medical arădean, decădere care are legatură directă cu echipe manageriale incompetente.

Este perpetuată numirea în funcții de conducere a unor persoane fără pregătire și experiență în actul managerial, care realizează un «management» de azi pe mâine, lipsit de viziune, lipsit de obiective clare, care nu sunt responsabile în niciun fel pentru propriul amatorism si lipsa de performanță, pentru întreținerea dublului standard și a arbitrariului decizional. Actuala conducere a preferat să ia decizii populiste, fără legatură cu îmbunatățirea mediului profesional si a actului medical, bazate mai mult pe frica de imagine negativă.

Asemenea dumneavoastră lucrăm cu oameni pentru oameni și, ca în orice domeniu, există angajați care aduc prejudiciu profesiei noastre, despre care, în mod cert conducerea are cunoștință, însă, paradoxal, împotriva acestora nu sunt luate măsuri, existând un grad de toleranță maximă.

Semnalarea și protestul nostru, cu privire la managementul defectuos, discriminarea și sfidarea cu care ne confruntăm, având rolul de a îndrepta și preveni problemele, s-a soldat cu declarațiile înjositoare ale conducerii.

Solicităm factorilor de decizie să dispună măsurile legale necesare pentru înlăturarea incompetenței de la nivelul echipei manageriale interimare actuale a SCJU ARAD și

orientarea acesteia spre interesul pacienților și a cadrelor medicale, fără atacuri calomnioase la imaginea și demnitatea acestora.

Decizia actualei echipe manageriale enunțată de managerul interimar al SCJUArad, Florina Ionescu, că «a gândit mai multe măsuri care să eficientizeze activitatea în cadrul spitalului – concretizate prin diminuarea sporului de gardă pentru personalul care nu asigură continuitatea în zonele roșii» (sursa Aradon 13.05.2021) contravine oricărui principiu elementar de management.

Îi asigurăm pe toți pacienții de profesionalismul nostru și îi rugăm pe aceștia să NU își piardă încrederea în serviciile medicale ale SCJU ARAD și să NU dea curs discreditării noastre.

UNIȚI VOM ÎNVINGE!!!

17.05.2021 Semnează

GRUPUL MEDICILOR PROTESTATARI AI SCJU Arad”

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.