Medicii, ŞOCAŢI! Femeia din România care nu a mai dormit de la 16 ani a ÎMPLINIT un SECOL

Medicii, ŞOCAŢI! Femeia din România care nu a mai dormit de la 16 ani a ÎMPLINIT un SECOL

O româncă este un mister pentru medici, deoarece, de la vârsta de 16 ani, nu mai poate dormi, iar acum, la un secol de când a venit pe lume, aţipeşte câteva minute pe noapte.

Bătrâna nu a apelat niciodată la medici deoarece s-a simţit niciodată rău din cauza nopţilor pierdute.

Drăguţa Ardeleanu, născută pe 14 februarie 1917, a fost sărbătorită de Valentine`s Day de către rude şi vecini cu tort şi şampanie, la împlinirea unui centenar de viaţă. Pentru oaspeţii bătrânei, întâlnirea organizată în căsuţa ei deloc încăpătoare a fost un prilej pentru a depăna amintiri despre cea mai longevivă localnică din Săgeata, realtează Realitatea.net.

„Nu dispunem la momentul acesta de o explicaţie ştiinţifică. Sunt convinsă că ceva este engramat în genomul acestei persoane, pentru că, trebuie să recunoaştem, fiecare om are ritmul său circadian, fiecare om are ceasul său biologic programat. Unul doarme două-trei ore, se reface şi este bun de muncă, iar altul doarme şapte, zece ore şi se scoală neuroastenizat. Altul nu doarme deloc şi poate să lucreze, să performeze“, spune medicul psihiatru Maria Cristache.

Bătrâna mai  este renumită în satul său natal, Săgeata, din Buzău, şi pentru talentul său înăscut de croitoreasă.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.