Medicul psihiatru Delia Podea, ARESTAT pentru 30 de zile

Medicul psihiatru Delia Podea, ARESTAT pentru 30 de zile

Delia Podea, medic psihiatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de luare de mită, fals şi abuz în serviciu.

Decizia nu este definitiv, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, însă este executorie.

Medicul psihiatru a fost ridicat, marţi, pentru audieri şi este acuzat că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane care doreau să se pensioneze pe caz de boală. În realitate, persoanele în cauză nu sufereau de afecţiuni psihice, însă, în schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare, cât si cu tratament de specialitate. Cele mai multe dintre aceste persoane nu rămâneau internate în spital și nici nu urmau tratamentul prescris. Mai mult, unora dintre pacienţi le condiţiona internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea. Scopul acestui demers era obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât retribuţia medicului pentru derularea acestor studii se cuantifica în funcţie de numărul de pacienţi înrolaţi.

Delia Podea este şi cadru didactic la o universitate din Arad și, totodată, unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri în cadrul Secţiei de Psihistrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.