Avansul tehnologic de care beneficiem în viața noastră de zi cu zi nu ne face întotdeauna viața mai ușoară. Uneori, ne îngreunează alegerile. Așa se face că, dacă până de curând nu aveam dubii legate de utilitatea unui fier de călcat, acum avem de ales între clasicul fier și moderna stație de călcat. Odată cu această plajă de opțiuni mărită, se pune și întrebarea: merită investiția într-o stație de călcat, un produs mai scump și mai voluminos, la prima vedere, decât un fier clasic de călcat?
Care este cea mai bună soluție? Care sunt avantajele unei stații de călcat? Merită să cheltuiesc mai mult pentru a alege o stație de călcat în detrimentul clasicului fier de călcat?
Dacă vrei răspunsul scurt, acesta este Da! Merită să alegi o stație de călcat. Dacă vrei să afli și motivele pentru care e rentabil un astfel de aparat electrocasnic, le poți afla acum:
1. Volum mai mare de haine călcate
Dacă ai o familie numeroasă și, implicit, mai multe haine de călcat, stația de călcat este soluția ideală. Pentru că are un rezervor de apă mai mare decât un fier clasic de călcat, acest lucru îți permite să calci mai multe haine fără a realimenta rezervorul. Dacă ești genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată și nu vrei să o faci în fiecare zi, atunci o stație de călcat este ideală pentru tine.
2. Eficiență mai mare
Ce înseamnă eficiență mai mare atunci când vine vorba de călcat? Păi, simplu: calci mai mult, dar și mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși, fiecărui așternut sau fiecărei perechi de pantaloni, adică a fiecărei piese vestimentare în parte, este mai redus. Asta datorită puterii mai mari a vaporilor. Nu trebuie să insiști de mai multe ori în fiecare zonă a hainei, pentru că stația de călcat își face treaba mai rapid și mai bine. Și astfel economisești și curent electric.
3. Economie de timp
Chiar dacă am menționat deja economia de timp, trebuie spus încă ceva: datorită jetului de aburi mult mai puternic al unei stații de călcat, față de fierul clasic, poți călca hainele direct pe umeraș, la ”verticală”. Un lucru mai mult decât binevenit, mai ales când e vorba de sacouri, pe care oricum să le întinzi corespunzător pe masa de călcat era o adevărată corvoadă.
4. Fără accidente
Cu o stație de călcat nu mai riști să distrugi hainele sau să – Doamne, ferește! – dai foc la casă, dacă uiți fierul de călcat în priză așezat pe țesătură. O stație de călcat își reglează temperatura în funcție de material, așa că nu va mai arde hainele. Totodată, pentru că utilizează cantități mai mari de aburi, stațiile de călcat nu mai au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.
5. Manevrabilitate mai bună
Poate că nu pare, pentru că o stație de călcat este mai voluminoasă decât fierul clasic de călcat, dar prima este mai ușor de manevrat. Cum așa? La o stație de călcat utilizezi efectiv doar talpa fierului pentru călcat, fără rezervor, care este separat. Lucru care nu e valabil la fierul de călcat clasic cu rezervor încorporat. Așadar, cu o stație de călcat ai de ridicat și manevrat o piesă de dimensiuni și greutate mai mici decât în cazul fiarelor de călcat clasice. Rezervorul rămâne pe stația de andocare, fără a te incomoda în vreun fel.
Așadar, acestea sunt avantajele unei stații de călcat față de un fier clasic de călcat. Merită investiția într-una? În primul rând, diferența de preț, în ziua de azi, nu mai este una insurmontabilă și neabordabilă. În al doilea rând, da, dacă timpul tău e important pentru tine și calitatea călcatului contează, atunci stația de călcat este alegerea corectă.
Lasă un comentariu