Mesajul care STĂ DEASUPRA portretului reginei Elisabeta a II-a, de la ambasada Marii Britanii la Teheran

Mesajul care STĂ DEASUPRA portretului reginei Elisabeta a II-a, de la ambasada Marii Britanii la Teheran

Redeschiderea ambasadei Marii Britanii la Teheran a stârnit numeroase comentarii, alimentate de câteva fotografii publicate pe Internet. Imaginile arată că graffiti-urile realizate pe pereţii instituţiei în timpul protestelor ce au avut loc în urmă cu 4 ani sunt încă intacte.

Deasupra unui tablou cu portretul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află încă scris „Moarte Angliei”. Acelaşi mesaj poate fi citit şi pe uşile sălii de primire a invitaţilor ambasadei, semn că relațiile dintre cele două țări nu sunt dintre cele mai bune.

Misiunea așteaptă un specialist de restaurare pentru a ajunge de la Marea Britanie cu vopsele adecvate pentru a recrea un decor de secol al 19-lea, în care graffiti-ul nu se va mai regăsi. Până atunci, însă, ambasada va funcționa cu mesajul pe pereți.

Imaginile au făcut înconjurul lumii și au stârnit o serie de comentarii.

Ambasada Marii Britanii la Teheran a fost redeschisă duminică, 23 august, în cursul unei vizite în capitala iraniană a şefului diplomaţiei britanice Philip Hammond.

Instituţia a fost închisă în 2011, după ce a fost atacată de către protestatari, în timpul unei demonstraţii împotriva sancţiunilor impuse Iranului.

Hammond este primul ministru de Externe britanic prezent în Iran din 2003 încoace.

Foto: mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.