MESAJUL lui Klaus Iohannis pentru SĂRBĂTORIȚII ZILEI. Felicită-l și TU!

MESAJUL lui Klaus Iohannis pentru SĂRBĂTORIȚII ZILEI. Felicită-l și TU!

Președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care le-a urat La mulți ani și multă sănătate celor care își serbează astăzi onomastica.

„De ziua Sfântului Ioan Botezătorul le urez tuturor celor care îi poartă numele multă sănătate și la mulți ani!”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

În replică, sute de români i-au mulțumit și l-au felicitat înapoi pe președinte.

Numele noului preşedinte ales – Klaus Werner Iohannis are o semnificație aparte, despre care prea puțin s-a vorbit.

Iohannis vine de la Iohann (varianta germană a numelui Ioan), care provine din numele evreiesc Johanan sau Yochana (scrierea este diferită în funcţie de traducere). Numele înseamnă „Prin graţia Domnului”, fiind la origine o incantaţie care alăturează cuvintele „Jo” – abrevierea lui ”Jahve” (Dumnezeu), „ilie” şi „hanan”, adică „a face o favoare”, „a se milostivi”.

Incantaţia era folosită la naşterea copiilor, fiind un mod de a mulţumi lui Dumnezeu pentru favoarea făcută.

Odată cu răspândirea creştinismului, numele Johanan, purtat de mai multe figuri religioase importante, în special Ioan Botezătorul, a devenit popular şi în Occident.

Tradus mai întâi în greacă, apoi în latină şi latina vulgară, Johanan a devenit Iohannes sau Ioannes, suferind apoi modificări în funcţie de fiecare limbă.

Foto: presidency.ro

  1. Multzumim actualului pr

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.