Meteorologii AVERTIZEAZĂ! Ce se întâmplă în toată România începând cu ora 18

Meteorologii AVERTIZEAZĂ! Ce se întâmplă în toată România începând cu ora 18

Un cod galben și unul portocaliu de vreme rea s-a instalat astăzi în România, iar fenomenele vizate sunt precipitaţii abundente, ninsori și intensificări ale vântului.

Codul de vreme rea se va extinde în aproape toată România începând de la ora 19 și va dura până în data de 21 aprilie, la ora 10.

 

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h şi peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.