Microbuze electrice pentru elevii din 24 de comune arădene

Microbuze electrice pentru elevii din 24 de comune arădene

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că semnează astăzi, la București, contractele de finanțare destinate achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor din 24 de comune arădene.

Contractul are o valoare de 35,9 milioane de lei.

„Anul școlar începe cu o veste foarte bună pentru elevii din județul Arad. Aceștia vor avea la dispoziție mijloace de transport în comun noi, moderne și prietenoase cu mediul, pentru a ajunge la școală și la locuințele lor. Prin facilitarea accesului elevilor la școală, îmi doresc ca acest proiect câștigat să contribuie și la reducerea absenteismului școlar. Investim, în parteneriat cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, cu administrațiile locale, în adaptarea condițiilor din învățământ la standarde europene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Comunele care vor beneficia de microbuze electrice sunt: Gurahonț, Craiva, Hălmagiu, Vârfurile, Vărădia de Mureș, Almaș, Buteni, Dieci, Hălmăgel, Petriș, Ususău, Ghioroc, Brazii, Bata, Semlac, Moneasa, Șiria, Târnova, Bârzava, Săvârșin, Dezna, Peregu-Mare, Pleșcuța și Frumușeni.

Finanțarea va fi asigurată prin PNRR, Investiția 10, apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.