Migranți ascunși sub autoturismele transportate pe un tren de marfă internațional

Migranți ascunși sub autoturismele transportate pe un tren de marfă internațional

Trei libieni şi un algerian au fost depistați ascunşi într-un tren de marfă internaţional la Curtici.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Curtici au depistat trei cetățeni din Libia şi unul din Algeria care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunzându-se sub autoturismele transportate pe un tren de marfă internaţional.

Aseară, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, într-un tren de marfă care transporta autoturisme pe relaţia România – Franţa, au fost descoperiţi patru bărbaţi, ascunşi sub maşinile transportate.

Cei în cauză au fost duşi la sediul Politiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni libieni şi un algerian, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau vize care să le permită acest lucru.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.