Mihai Fifor: „Cinstirea eroilor noştri reprezintă cea mai de preţ îndatorire pe care o avem”

Mihai Fifor: „Cinstirea eroilor noştri reprezintă cea mai de preţ îndatorire pe care o avem”

Cinstirea eroilor noştri reprezintă cea mai de preţ îndatorire pe care o avem, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

„Pe 29 aprilie, de «Ziua Veteranilor de Război», ne amintim de oamenii care şi-au sacrificat cei mai frumoşi ani din viaţă luptând pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Avem datoria să transmitem mai departe faptele lor de curaj şi vitejie, cinstirea eroilor noştri reprezentând cea mai de preţ îndatorire pe care o avem. Ei ne-au învăţat, de-a lungul timpului, lecţia demnităţii şi a patriotismului, dovedindu-ne, cu puterea faptelor de arme, că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi).

În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8000 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă în timpul războiului, în anii grei de transformări care au urmat, pentru faptul că aţi trecut cu bine şi cu fruntea sus peste greutăţile vieţii, vă asigurăm de întreaga noastră recunoştinţă şi preţuire.

Onoare si Patrie!”, este mesajul deputatlui Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Sursa foto: PSD Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.