Mihai Fifor: „Copiii nu au nici o vină! Școala trebuie să reînceapă pentru toți, în toată țara, cât mai repede”

Mihai Fifor: „Copiii nu au nici o vină! Școala trebuie să reînceapă pentru toți, în toată țara, cât mai repede”

Președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, este de părere că școala trebuie să reînceapă pentru toți elevii, în toată țara, cât mai repede.

„Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate de maximă importanță și de aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele trebuie urgent reluate! PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea! Este necesar să se găsească un compromis acceptabil și mai ales posibil, pentru toată lumea. PSD a fost și va fi mereu alături de dascăli, a susținut ori de câte ori a fost posibil creșterea veniturilor acestora. O va face și de această dată, dar în limita posibilităților reale pe care le are țara.

De altfel, rundele succesive de discuții din weekend au fost rezultatul atitudinii președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care anunțase disponibilitatea sa de a se întâlni urgent cu liderii sindicali pentru evitarea declanșării grevei generale.

Pe de altă parte, trebuie spus ca o creștere cu 60% a salariilor, așa cum  pretind greviștii din Educație, este imposibil de aplicat; nu doar că este mult pentru nivelul inflației, dar nu există banii necesari!

Iar, dacă totuși s-ar aplica, s-ar deschide o poartă a haosului prin care ar pătrunde revendicări similare în spirală, inflație galopantă, creșterea datoriei publice; pe scurt crize majore, care, inevitabil, ar conduce la catastrofa din guvernarea Băsescu-Boc din 2008-2009, respectiv tăierea salariilor.

Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR, care a fost devansat; termenul de finalizare a fost scurtat la 15 iulie, tocmai pentru a arăta fără echivoc disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale”, precizează Mihai Fifor (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.