Mihai Fifor: După înlăturarea Guvernului Cîțu, care este iminentă, PSD va avea o propunere de prim-ministru

Mihai Fifor: După înlăturarea Guvernului Cîțu, care este iminentă, PSD va avea o propunere de prim-ministru

Deputatul Mihai Fifor a anunțat că toți parlamentarii PSD vor vota orice moțiune de cenzură care se va dezbate în Parlament.

„Prioritatea maximă a cetățenilor este înlăturarea acestui guvern, care a provocat haosul economic și social din România, fiind deci mai puțin important cine redactează și cine depune moțiunea. Miza NU e textul sau autorul moțiunii, ci VOTUL din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîțu. PSD nu va susține nici un guvern minoritar condus de unul dintre partidele din actuala coaliție”, a declarat Mihai Fifor, susținând că „PSD nu va lua parte și nu va susține niciun guvern de uniune națională condus de unul dintre partidele din actuala coaliție”.

Potrivit acestuia, după înlăturarea Guvernului Cîțu, care este iminentă, PSD va avea o propunere de prim-ministru și va accepta să participe la un viitor guvern, doar dacă această propunere va fi validată de Președintele României.

Dar, reprezentanții PSD consideră că cea mai sănătoasă ieșire din criza politică o reprezintă declanșarea alegerilor anticipate.

„În acest sens, PSD insistă să ceară Președintelui și celorlalte partide parlamentare parcurgerea cât mai rapidă a tuturor procedurilor constituționale pentru organizarea alegerilor anticipate, care să asigure învestirea unui nou guvern cu legitimitate și susținere populară”, a declarat deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

  1. Pare că lucrurile nu sunt chiar așa simple. Cei din PSD, acum, după ce USR, AUR au depis moțiunea, se simt „ folosiți” mai ales după ce Barna zice că vrea la guvernare dar fără Câțu. Ceea ce ar face din PSD doar o remorcă a USR-lui. O chestiune complet nedorită de cel mai votat partid de români. Știin încăpățânarea derbedeului de la Cotroceni, aceștia( pesediștii) trebuie să-și facă bine temele, altfel moțiunea nu ar însemna nimic pentru țară. Cred că din cauza asta încă nu s-a reușit un qorum la birorurile permanente pentru a se pune la punct calendarul moțiunii. În orice caz PSD nu va vota o moțiune care să rezolve doar „moftul” celor din USR. Istoria consemnează în urmă cu cca 80 ani o acțiune asemănătaore a partidului nazist din Gemania, din care a ieșit câștigător un nebun.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.