Mihai Fifor: Echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului

Mihai Fifor: Echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului

Deputatul Mihai Fifor afirmă că PSD susține că realitatea actuală impune o ajustare a Codului Fiscal astfel încât să se ajungă la echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului.

Iată ce spune parlamentarul, care este președinte al PSD Arad:

„Pachetul de măsuri fiscale este în faza de definitivare, dar, din perspectiva PSD,  următoarele coordonate sunt esențiale:

NU vor fi taxe noi pentru veniturile salariale.

Pensiile speciale se impozitează progresiv; cu cât sunt mai mari cu atât procentul și impozitul plătit cresc.

Salariile bugetarilor care depășesc salariul președintelui Republicii se impozitează  progresiv; cu cât e mai mare salariul cu atât procentul aplicat și impozitul plătit cresc.

În această perioadă de crize multiple majore se instituie, TEMPORAR, o taxă de solidaritate, aplicată companiilor mari, cu cifră de afaceri ce depășește 100 de milioane de euro; e nefiresc ca taxarea acestora/sumele efectiv încasate de stat să reprezinte un procent insignificant , între 0,3 și 0,8%, din cifra lor de afaceri.

Nu se mai acordă/extind facilități fiscale nici la nivel de salariați, nici la nivel de companii.

Se realizează o ajustare si o echilibrare între impozitarea muncii și cea a capitalului. Acum, munca e mult mai consistent impozitată/taxată decât capitalul.

Se ajustează impozitarea proprietăților pentru a reflecta realitățile din piață.

Sistemul impozitării progresive a veniturilor se va aplica doar din momentul în care ANAF va opera cu un soft performant ( care e în curs de achiziție) care să elimine birocrația și să declarațiile fiscal stufoase.”

De remarcat, că termenul limită pentru adoptarea pachetului de măsuri fiscale este finalul lunii iunie, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2023.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.