Mihai Fifor „Este criminal ca în plină criză de energie electrică să fie redusă capacitatea de producție de energie”

Mihai Fifor „Este criminal ca în plină criză de energie electrică să fie redusă capacitatea de producție de energie”

Președintele PSD Arad deputatul Mihai Fifor critică abordarea ministerului Energiei care intenționează să închidă centralele pe cărbune fără să pună altceva în loc este fundamental greșită.

„Este criminal că, în plină criză de energie electrică, să se reducă capacitatea de producție de energie, alimentând sarabanda scumpirilor, în dauna populației și economiei.

Este de neînțeles de ce ministrul Energiei nu ia exemplul atâtor țări din Europa, precum Germania, Austria, Polonia, Grecia, Italia care redeschid și/sau măresc capacitatea producției de curent electric în centrale pe cărbune, mai ales că reprezentanții Comisiei Europene au permis statelor să-și modifice PNRR-urile în această privință. PSD împărtășește total îngrijorarea marilor centrale sindicale și sprijină categoric solicitarea acestora adresată premierului privind reevaluarea și  modificarea corespunzătoare a OUG privind Legea Decarbonificării. PSD este adeptul eliminării treptate a combustibililor fosili pentru protejarea mediului, dar deciziile trebuie luate cu cap, înțelegând deplin realitatea și ținând cont de interesele naționale, ale consumatorilor casnici și ale economiei.

Soluțiile perfect posibile pentru care pledează PSD sunt:

Renegocierea componentei energetice a PNRR, lucru deja admis public prin vocea vicepreședintelui Comisiei Europene.

Decalarea termenelor de închidere a centralelor pe cărbune. Complexul Energetic Oltenia lucrează deja cu profit consistent, în niciun caz nu mai este valabil argumentul că ar reprezenta o «gaură neagră».

Investiții rapide și susținute în noi capacități «curate» de producție a energiei electrice. Esențial este  să nu închidem, fără să punem ceva în loc, cel puțin de capacitate identică”, precizează președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.