Mihai Fifor: „Fapte, nu doar vorbărie și propagandă deșartă”

Mihai Fifor: „Fapte, nu doar vorbărie și propagandă deșartă”

Deputatul social-democrat de Arad Mihai Fifor critică actuala guvernare pentru că, potrivit acestuia, nu a făcut nimic pentru ca România să se alăture procesului de fabricare a vaccinului împotriva COVID, în pofida invitației adresate de Comisia Europeană.

„În decembrie 2017, la inițiativa premierului Mihai Tudose, preluam, în calitate de ministru al Apărării Naționale, Institutul Cantacuzino, de la Ministerul Sănătății. Au urmat luni de zile de muncă grea, de regândire, repoziționare strategică și reorganizare a Institutului-emblemă a cercetării medicale romanești. La plecarea mea de la cârma MApN, Institutul avea finanțarea asigurată integral și era în plină campanie de angajare a peste 100 de tineri cercetători, în negocieri avansate pentru reluarea producției de vaccin antigripal tetravalent, cu o companie celebră în domeniu, gata pentru extinderea producției de SOD Natural și pentru reluarea producției de Cantastim. Din noiembrie 2019, de la preluarea puterii de către PNL, din păcate, nimic. Doar vorbe goale. Și spatii pentru depozitarea vaccinului anti-Covid 19. Atât! Privesc astăzi, cu măhnire, la aniversarea a 100 de ani de existenta a Instutului, parada dizgrațioasă făcută de Iohannis și de Cîțu, în timp ce exclud România din procesul european de producție a vaccinurilor. E cinică, dar și caraghioasă, gonflarea de sine a lui Iohannis și a lui Cîțu, care consideră «fundamental» rolul Institutului Cantacuzino, dar n-au făcut absolut NIMIC pentru ca România să se alăture procesului de fabricare a vaccinului împotriva COVID, în pofida invitației adresate de Comisia Europeană. În toată Uniunea Europeană sunt zeci de unități de producție implicate în procesul de producție și ambalare a vaccinului anticovid. Recent, lista acestora a fost extinsă considerabil”, precizează Fifor.

„România nu produce NIMIC, nu contribuie cu NIMIC, nu este implicată în NIMIC; nici în producția serului sau a vreuneia din componentele sale, nici a recipientelor de stocare, nici măcar a etichetelor, capacelor ori a cutiilor. România va asigura doar depozitarea! Atât s-a putut! Aceasta este viziunea actualei guvernări despre asigurarea securității medicale a țării. În guvernarea Iohannis, România e bună doar să plătească! Odată-n plus se sparge balonul propagandistic al așa-ziselor investiții pe care actuala putere le-ar face. Dacă guvernul Cîțu n-a fost capabil măcar să faciliteze integrarea vreuneia dintre fabricile din România în procesul de producție europeană a vaccinului antiCOVID, cine mai poate crede că, vreodată, în această guvernare, Institutul Cantacuzino va produce vreun vaccin? Fapte NU, doar vorbărie, propagandă deșartă!”, afirmă deputatul PSD de Arad Mihai Fifor.

Foto: Semnare preluare de către MapN a Institutul Cantacuzino

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.