Mihai Fifor: „Fluxul investițiilor străine s-a diminuat dramatic, cu peste 40%”

Mihai Fifor: „Fluxul investițiilor străine s-a diminuat dramatic, cu peste 40%”

Social-democratul Mihai Fifor trage un semnal de alarmă vizavi de fenomenul îngrijorător al scăderii dramatice a fluxul investițiilor străine în România.

Deputatul social-democrat Mihai Fifor susține că afirmația făcută de premierul României cu privire la faptul că peste 1,3 milioane de români care s-au întors în ţară, anul trecut, au găsit oportunităţi în ceea ce priveşte locurile de muncă, mai ales în domeniul IT „este o mega-minciună.

„Adevărul atestat de informații oficiale este că în 2020 numărul angajaților din România este MAI MIC decât în 2019. Potrivit Inspecției Muncii, în 2020 au fost 5.591.627 de salariați activi, cu aprox 38.000 MAI PUȚINI decât în 2019 când au fost 5.553.685. Cîțu susține că «oamenii vor simți că viața lor se îmbunătățește zi de zi».  Ce minte schizofrenică poate să susțină că atunci când tai venituri și crești prețuri viața oamenilor se va îmbunătăți? Pe zi ce trece România devine din ce în ce mai neatractivă, mai ostilă, nu doar pentru cetățeni ci și pentru firme și investitori. Un nou semnal negativ în acest sens este că Fondul Suveran al Norvegiei – cel mai mare din lume – părăsește România. Ieșirea din România a Fondului Suveran al Norvegiei nu este conjuncturală, ci parte a unui fenomenul îngrijorător – fluxul investițiilor străine s-a diminuat dramatic, cu peste 40%, în 2020 față de 2019″, declară deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Foto: Arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.