Mihai Fifor: „În acest moment nu se pune problema nici unei remanieri, pentru nici unul dintre miniștrii PSD”

Mihai Fifor: „În acest moment nu se pune problema nici unei remanieri, pentru nici unul dintre miniștrii PSD”

Preledinte PSD Arad afirmă că în acest moment nu se pune problema nici unei remanieri, pentru nici unul dintre miniștrii PSD.

Din perspectiva PSD, evaluarea ministrilor este un foarte bun prilej pentru discutarea unor probleme esențiale a căror rezolvare ține de o mai bună colaborare interministerială.

„PSD continuă, in tot acest timp, să fie  profund preocupat de rezolvarea pe fond a crizei din energie; asta înseamnă atât măsuri legislative – precum adoptarea legii de redeschidere a hidrocentralelor aproape finalizare – cât și decizii executive complexe, de extindere, de modernizare sau de înființare de noi capacități de producție. Obiectivul esențial este ca în maximum 3 ani România să ajungă la independență energetică. O altă prioritate a PSD este cea legată de siguranța alimentară și de prețuri la mâncare accesibile populației. Din această perspectivă agricultura trebuie să aibă tot sprijinul posibil, pentru că o producție bună, poate asigura și stabilitatea prețurilor alimentelor, în contextul în care, la insistențele PSD, guvernul a asigurat predictibilitate și stabilitate pe piața energiei, prin plafoanele la electricitate și gaz. Nu în ultimul rând PSD va ridica din nou problema RCA-ului. Este necesară identificarea unei soluții adecvate care să facă accesibilă totuși asigurarea auto obligatorie și pentru populației și pentru firme. Cum spuneam, PSD nu are în vedere nicio remaniere, pentru niciunul dintre miniștrii săi, pentru că nu este cazul. Activitatea lor este apreciată, rezultatele se văd. În schimb dacă dl. Cîțu este receptiv la semnalele publice, sigur că poate cere premierului/susține remanierea miniștrilor Energiei și Fondurilor Europene, respectiv Virgil Popescu și Dan Vîlceanu. Este strict responsabilitatea sa politică, ca președinte în exercițiu al PNL să evalueze și/sau să sancționeze lipsa de performanță a miniștrilor liberali”, precizează ăpreședintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.