Mihai Fifor: Ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor va determina economii de cel puțin un miliard de euro

Mihai Fifor: Ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor va determina economii de cel puțin un miliard de euro

Ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor va determina economii de cel puțin un miliard de euro până la finalul anului, a anunțat deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

„Nu aspectul financiar este însă neapărat cel mai important, ci mesajul transmis! Fondurile publice trebuie gestionate chibzuit, fără excese și extravaganțe, astfel încât să se pună capăt risipei cât mai mult cu putință. Statul nu poate pretinde cetățenilor să strângă cureaua fără să manifeste responsabil el însuși, cu grijă și respect față de banii publici. În schimb, vor fi sprijiniți producătorii români, dat fiind că toate instituțiile publice vor face achiziții, în special de alimente, de la aceștia”, a declarat Mihai Fifor.

Ordonanța prevede:

Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii;

Interdicție asupra achiziției prin leasing de mașini, mobilier, birotică;

Înghețarea angajărilor la stat;

Excepțiile se aprobă prin memorandum în Guvern;

Micșorarea drastică a numărului consilierilor;

Nimeni nu mai poate fi membru în Consiliile de Administrație la mai mult de două companii de stat;

Indemnizația pentru titlul de doctor se acordă doar dacă activitatea persoanei respective este în domeniul pentru care deține titlul;

În următorii 2 ani toate contractele de achiziție publică a produselor agroalimentare vor ține cont de criterii precum lanțul scurt de aprovizionare și certificarea/proveniența, ceea ce va sprijini puternic fermierii/producătorii români.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.