Mihai Fifor: „Orice construcţie în sistemul de sănătate începe după aflarea adevărului“

Mihai Fifor: „Orice construcţie în sistemul de sănătate începe după aflarea adevărului“

Senatorul social-democrat Mihai Fifor este de părere că rezolvarea problemelor din sistemul de sănătate arădean implică viziune, transparenţă şi analiză serioasă, nu retorică goală de conţinut sau false îngrijorări, mimate pentru construcţia unei imagini publice.

În acest sens, liderul social-democrat a solicitat astăzi, printr-o adresă, conducerii Spitalului Judeţean, să facă publice o serie de aspecte privind organigrama de personal dar şi bugetul pe anul 2016 și proiectul de buget pentru anul 2017, din care să rezulte programul de investiții pentru anul în curs. Senatorul a făcut această solicitare în baza legii nr. 544/2001, care reglementează transparenţa publică.

„Rămân tot mai uimit în ultima vreme de tupeul unor politicieni din zona dreptei, precum Adrian Wiener sau Iustin Cionca, care mimează o virginitate administrativă în ceea ce priveşte  implicarea în chestiunile ce vizează Spitalul Judeţean, sau mai grav sistemul de sănătate publică din Arad. O fac ca şi cum nu ar fi fost la butoane până în acest moment, Cionca la conducerea CJA iar Wiener în calitate de ex-manager al Spitalului Judeţean. Ah, nu ştiu arădenii cine este acest domn sau ce este USR ? Mai dificil într-adevăr de reconstituit într-o perioadă atât de scurtă traseul cameleonic a lui Adrian Wiener, autoprocalmat reprezentant al societăţii civile, refugiat în vară în barca Monicăi Macovei (M10), pentru a schimba urgent macazul la alegerile generale pe megafonul zgomotos, dar călduţ, a lui Nicuşor Dan (USR). Acelaşi Wiener, care s-a visat primar şi apoi a prins drag de somnolenţa parlamentară de tip USR, completată însă de insolenţă, oportunism şi discurs dublu. Poate am uitat să menţionez că un alt ilustru om de dreapta, Nicolae Ioţcu (PD-PLD-PDL-MCL-PNL) îl numea în mai 2015, de la înălţimea funcţiei de preşedinte al CJA, drept manager al Spitalului Judeţean. Problemele inerente nu le-a identificat atunci (adică nu a făcut nimic, pentru a fi corecţi) ci doar acum după asocierea providenţială cu tripleta inspiraţională Nicuşor Dan – Clotilde et Cosette. Peste noapte au răsărit şi ideile, soluţiile şi mai ales linia accentuată împotriva reformelor din sănătate ale PSD, în condiţiile în care amendamentul avansat recent de USR la discutarea Bugetului de Stat nu întrunea condițiile minime procedurale, fiind propus fără a avea precizate sursele de finanțare. Cu alte cuvinte, neseriozitate totală“, a declarat senatorul Mihai Fifor.

„Interesant însă, dar în acelaşi timp regretabil, este ceea ce se întâmplă acum la Spitalul Judeţean sub conducerea doamnei Corina Crişan şi mă refer, printre altele, la schema de personal, mult subdimensionată dar întreţinută ca atare încă de pe vremea elitistului şi preţiosului domn Wiener. De fapt, un alt robinet de recompensă al dreptei arădene pentru clientela politică, cu criterii de concurs doar de ei ştiute şi imaginate, cu un buget opac şi o mare neglijenţă şi lene în ceea ce priveşte întocmirea documentaţiei pentru achiziţia aparaturii medicale vitale funcţionării spitalului. Sper că noua conducere va avea bunăvoinţa să îi informeze pe arădeni, în baza solicitării publice pe transparenţă pe care am depus-o astăzi, pentru a vedea cum stau lucrurile în zona personal, investiţii, criterii şi, evident, buget. Personal, consider că orice discuţie sau construcţie începe după aflarea adevărului, oricât de dureros ar fi acesta. Suntem datori cetăţenilor în primul rând cu sinceritate iar legea ne obligă, evident, la transparenţă”, a precizat Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

  1. Aceasta initiativa trebuia inceputa inaintea arestarii lui Iotcu. Oricum si atunci era tarziu.

    Raspunde
  2. Eu ramân uimit ca Fifor asta mai are tupeul sa deschidă gura. Au început sa scoată si Pesediștii capul din gaura unde s-au ascuns 10 zile. Credeți ca am uitat ce ati încercat?? Ordinarilor!
    In plus am vazut cate parale faceți la împărțirea bugetului

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.