Mihai Fifor: „PNRR-ul guvernului Cîțu ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România”

Mihai Fifor: „PNRR-ul guvernului Cîțu ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România”

Deputatul social-democrat Mihai Fifor afirmă cu partidul din care face parte nu va susține niciodată Planul de Redresare și Reziliență.

„PSD nu va susține niciodată acest plan care taie venituri-pensii, salarii, alocații, care amputează grav puterea de cumpărare, anulează facilități, crește taxe și impozite. Nu mai e vorba de un Plan de Redresare și Reziliență, ci un Plan Sinistru de Austeritate. Este o mare minciună că România are 29 de miliarde din PNRR, o minciună întreținută de Iohannis, Cîțu și Ghinea,. În realitate România are doar 14 miliarde de la UE pentru PNRR. Diferența, de 15 miliarde de euro, este un împrumut de tip FMI care va pune un jug social crâncen pe România. Acesta este adevărul pe care guvernarea Cîțu voia să-l ascundă, motiv pentru care a și secretizat totul. PSD l-a aflat și avertizează că acest împrumut, condiționat de acceptarea unor politici dure de austeritate, va avea efecte nocive grave asupra populației, firmelor românești și nivelului de trai. Practic guvernul Cîțu revine la politica strânsului curelei din timpul acordurilor FMI”, declară Fifor.

„Acest plan de austeritate înseamnă înghețarea pensiilor și salariilor pe 5 ani, dar și a alocațiilor; creșterea vârstei de pensionare, negată formal, dar confirmată pe fond, atât de documente cât și declarativ, de ministrul Turcan; creșterea unor taxe în zona IT și în zona IMM-urilor unde se ofereau stimulente pentru susținerea acestor sectoare; cel puțin dublarea impozitelor pe proprietate la persoanele fizice. Din toate aceste motive/condiționalități dure, restul celorlalte state UE, cu excepția Italiei și României, au refuzat împrumutul din PNRR, pentru că nu vor să-și pună acest jug social și s-au rezumat doar la accesarea grant-urilor, respectiv a sumelor nerambursabile”, precizează deputatul PSD de Arad Mihai Fifor (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.