Mihai Fifor, privind guvernul PNL: Au desființat Programul „Prima casă” („O casă, o familie”) și Casa de comerț „Unirea”. Urmează „Start-up Nation”

Mihai Fifor, privind guvernul PNL: Au desființat Programul „Prima casă” („O casă, o familie”) și Casa de comerț „Unirea”. Urmează „Start-up Nation”

Mihai Fifor, senator al PSD, susține că bilanțul primei luni de guvernare PNL este catastrofal. 

Fifor este indignat de, spune el, nivelul accentuat de amatorism al Guvernului Orban și contabilizează deja măsurile negative adoptate de Executiv, măsuri care, prin natura lor, sunt îndreptate împotriva românilor.

„Ne-au acuzat în fiecare an că vom depăși ținta de deficit de 3%. Nu am depășit-o niciodată. Ei însă au ajuns la 4,4% după prima rectificare bugetară și anunță 3,5% pentru anul viitor. Ne-au acuzat că ne împrumutăm prea mult și la dobânzi prea mari. Ei se împrumută acum la valori duble și cu dobânzi mai mari decât în guvernarea #PSD. 8 miliarde de lei împrumutați doar în noiembrie! Ne-au acuzat de devalorizarea monedei naționale în raport cu euro. De la venirea lor la guvernare, cursul valutar atinge record după record. Se anunță 5 lei pentru 1 euro până la finalul anului. În noiembrie, BNR a cheltuit 1,2 mld. euro pentru a apăra leul de declarațiile catastrofice ale noului ministru al Finanțelor. Au desființat Programul «Prima casă» («O casă, o familie») și Casa de comerț «Unirea». Urmează să fie tăiate de pe listă Programul «Tomate românești» și «Start-up Nation». Au redus bugetul pentru extinderea sistemului de irigații, au tăiat de la autostrăzi și de la educație, dar au majorat bugetul de pensii speciale pentru lucrătorii din serviciile secrete. Acesta este bilanțul primei luni de guvernare PNL. Mai sunt încă 11!”spune senatorul PSD de Arad Mihai Fifor.

  1. Fifor du-te la CRAIOVA! OLTENI ocupati-va de OLTENIA LASATI-NE IN PACE.!

    Raspunde
  2. Șobolănelule, iar ai ieșit să delirezi? Să le luăm pe rând.
    Deficitul bugetar. De 3 ani îl fentați cu plăți întârziate și mutate pe anul următor și investiții pe hârtie tăiate la sfârșitul anului. La 30 octombrie ati lăsat deficit 2,8 pe hârtie și miliarde de lei și euro neachitate. Hai sictir cu șmecheria asta cu deficitul că nu mai ține! Când o merge Bichonul cu Veorica la pușcărie pentru fals și uz de fals ce o să mai zici?
    Dobânzi la împrumuturi. Păi draul meu filosof, de tăceai înțelept rămâneai. De cât timp a dus Orlando obânzile în cer? Tu crezi că daca a venit guvernul ăsta se puneau băncile în genunchi să ne dea bani cu 1%? Așa știi tu că lucrează piețele financiare? Cu acte de binefacere peste noapte? O să ne ia vreo 6 luni să începem să ne împrumutăm la dobânzi mai mici, până cînd băncile se lamuresc că guvernul ăsta nu minte ca al vostru. Dacă ăștia s-au împrumutat în noiembrie sunt criminali? Păi voi v-ați împrumutat lunar de 3 ani. Ați lăsat ceva rezerve în conturi? Ați pârjolit totul ca lăcustele! Ce voiai să facă, să bage tiparnița de la BNR? Nu îți mai spun ce însemna asta că nu te interesează inflația că și la asta ați avut creștere dar nu v-ați lăudat cu ea. Ata cu devalorizarea e haioasă. O bagi pe aia cu leul la 5 lei de Crăciun. Păi niște bănci din alea dușmănoase au zis că o să fie 4,8 lei până la sfârșitul lui 2020. 2020, baby! Despre programele voastre triumfale îți spun următoarul lucru – afaceri de partid pe care scria țeapă. Start Up Nation cu bugetre 0? De ce4 n-ați făcut voi, generosule bugetare, că era programul vostru. Ați băgat micii antreprenori în budă, și Ilan Laufer și urmașul lui. Minciuni gogonate! Cooperativa Unirea! Uită-te la magazinul de la Sibiu inaugurat de ciobanul Daea. Gol ca alimentarele de pe vremuri. Chix. Ați tocat niște bani între voi, ați dat niște salarii și cu businessul, faliment. Programul nou Prima Casă unde dădeați la sărmani peste 100000 EURO să își iaq amărâții o vilă? Câtă șpagă v-au dat niște imobiliari să băgați statul la mijloc să iși vândă băieții deștepți viluțele? Hai că am pierdut destul timp cu tine și timpul costă bani. Dacă mai vrei lecții de economie clipește de 3 ori. Dar nu mai da comunicate de astea ca le citesc.

    Raspunde
  3. PSD voi chiar nu aveti pic de rusine, Sobolanule ce ai facut cu fosta policlinica CFR ARAD?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.