Mihai Fifor: „PSD a propus mai multe măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți”

Mihai Fifor: „PSD a propus mai multe măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți”

Președintele PSD Arad afirmă că social-democrații au propus mai multe măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți.

Acestea sunt următoarele:

1). Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului;

2). Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse socială. Propunere PSD: 30 de euro/voucher;

3). Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei;

4). Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei;

5). Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

„Obiectivul PSD e ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget Dacă cei de la PNL reușesc să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.