Mihai Fifor: „PSD condamnă ferm și categoric invadarea Ucrainei și sprijină acțiunile umanitare menite să ușureze soarta refugiaților ajunși în România”

Mihai Fifor: „PSD condamnă ferm și categoric invadarea Ucrainei și sprijină acțiunile umanitare menite să ușureze soarta refugiaților ajunși în România”

Președintele PSD Arad afirmă că partidul pe care îl reprezintă condamnă ferm și categoric invadarea Ucrainei și sprijină acțiunile umanitare menite să ușureze soarta refugiaților ajunși în România.

„Susținem aplicarea fermă și imediată a sancțiunilor europene dispuse față de  Federația Rusă, față conducătorii/oligarhii săi. Sprijinim însă total orice acțiune națională și internațională menită să reinstaureze normele de drept internațional, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei. PSD își exprimă compasiunea pentru populația Ucrainei afectată de război, sprijină instituțional și dă un exemplu de implicare prin aleșii săi locali, a membrilor și simpatizanților săi în acțiunile umanitare menite să ușureze soarta refugiaților ajunși în România. Dacă afluxul de refugiați crește masiv este absolut necesară coordonarea și mobilizarea resurselor la nivel național dar și activarea mecanismelor europene de protecție și sprijin. România ca și alte țări din zona de frontieră cu Ucraina, care evident că vor suporta impactul valului de refugiați, trebuie să primească nu doar resurse europene pentru  asistența umanitare necesară cât și fondurile necesare pentru compensarea pierderilor suferite. În alt plan, PSD, prin președintele Camerei Deputaților, este inițiator al Declarației Parlamentului României, care condamnă invadarea Ucrainei și cere guvernului și președintelui României să susțină adoptarea unor sancțiuni «cu impact major pentru «profund ilegal» săvârșit de Federația Rusă”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.