Mihai Fifor: „PSD consideră că actul de guvernare este mai important decât gâlceava politică”

Mihai Fifor: „PSD consideră că actul de guvernare este mai important decât gâlceava politică”

Președintele PSD Arad deputatul Mihai Fifor precizează că social-democrații consideră că actul de guvernare este mai important decât gâlceava politică.

„Există în PNL și lideri responsabili care lucrează în Coaliție alături de PSD pentru echilibrarea economică și bugetară. Sunt însă și câțiva lideri PNL care se gândesc mai mult la alegeri decât la guvernare și care acum contestă tot ce au scris PNL și USR în PNRR. Nici unul dintre contestatarii de acum din PNL nu a obiectat atunci când, la propunerea USR, premierul lor (Florin Cîțu) și ministrul lor de Finanțe (Dan Vâlceanu) au introdus în PNRR o serie de angajamente privind eliminarea unor facilități fiscale ale mediului de afaceri:

-Eliminarea unor facilități fiscale pentru IT, construcții (și agricultură – facilitățile pentru agricultură nu erau  reglementate în momentul elaborării PNRR),

-Restrângerea cotelor reduse de TVA,

-Revizuirea impozitării proprietății,

-Reducerea numărului de IMM-uri beneficiare de impozitarea specială.

Acum, când România trebuie să acceseze banii din PNRR și să îndeplinească angajamentele pe care tot ei le-au scris în PNRR, acei contestatari din PNL se delimitează de Guvern.

Dacă aveau dreptate atunci când susțineau că trebuie egalitate fiscală și înseamnă că acum sunt niște DEMAGOGI care fug de răspunderea politică.

Dacă au dreptate acum, când spun că eliminarea facilităților nu e bună, înseamnă că atunci când au scris asta în PNRR au subminat capacitatea României de a lua banii europeni.

Cei iresponsabili din PNL care critică acum Guvernul au datoria să explice românilor ce se va întâmpla cu România dacă nu se vor lua aceste măsuri:  cum se vor bloca banii europeni, cum vor crește și mai mult dobânzile și cum se va distruge economia românească”, afirmă deputatul Mihai Fifor (foto), președintele PSD Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Un aradean get-beget 8 august, 2023, 9:24 am

    PSD SE LAUDA CU ANULAREA PENSIILOR SPECIALE!!!
    CE MAI CONSIDERA PSD?
    CA DE FACUT,NU FACE NIMIC!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.