Mihai Fifor: „PSD sesizează Uniunea Europeană cu privire la subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare”

Mihai Fifor: „PSD sesizează Uniunea Europeană cu privire la subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare”

Deputatul PSD de Arad Mihai Fifor anunță că partidul din care face parte va sesiza Uniunea Europeană cu privire la „subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare”.

„Practic, într-o perioadă extrem de scurtă, Coaliția a atacat trei instituții fundamentale pentru sistemul democratic: Parlamentul, Avocatul Poporului și posturile publice de TV și radio. PSD semnalează Comisiei Europene cele trei abuzuri ale actualei coaliții de guvernare:

1) Numirile neconstituționale de la televiziunea publică și radioul public;

2) Revocarea abuzivă și ilegală a Avocatului Poporului;

3) Încălcarea procedurilor parlamentare la votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea.

PSD folosește toate căile posibile pentru a apăra democrația din România și interesele cetățenilor români:

✅ a atacat la CCR numirile de la TVR și RRA, iar Curtea a admis că acestea au fost neconstituționale.

✅ a atacat la CCR hotărârea Parlamentului privind revocarea Avocatului Poporului. Curtea urmează să se pronunțe luni.

✅ a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la revocarea Avocatului Poporului (Scrisoarea trimisă de președintele Comisiei de Afaceri Externe din Senat, Titus Corlățean).

✅ Sesizarea Comisiei Europene cu privire la acțiunile abuzive ale Coaliției PNL-USR-UDMR prin care este subminat sistemul democratic din România.

✅ PSD va ataca la Instanța de contencios-administrativ numirea șefilor TVR și RRA prin decizia Birourilor permanente reunite., afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.