Mihai Fifor: „România a avut cea mai mare creștere a puterii de cumpărare din UE, în timpul guvernării PSD“

Mihai Fifor: „România a avut cea mai mare creștere a puterii de cumpărare din UE, în timpul guvernării PSD“

Mihai Fifor, senator al PSD Arad, susține că Eurostat confirmă faptul că în timpul Guvernării PSD, România a cunoscut cea mai mare creștere a nivelului de trai din Uniunea Europeană.

Indicatorul luat în calcul de Eurostat este Consumul Individual Curent (Actual Individual Consumption) care se exprimă în puncte de putere de cumpărare standard (PPS) și arată creșterea nivelului de trai a gospodăriilor.

„Iată că avem și confirmarea, de la nivel european, că PSD a generat o guvernare pentru oameni, care a adus, așa cum am promis, mai mulți bani în buzunarele românilor. Raportul Eurostat arată că în ultimii trei ani (adică în guvernarea PSD) România a avut cea mai mare creștere a puterii de cumpărare din Uniunea Europeană, raportat la media puterii de cumpărare din UE. Raportul Eurostat, care arată creșterea nivelului de trai în timpul guvernării PSD, contrastează puternic cu măsurile de austeritate anunțate deja de Guvernul PNL. Dar mai ales cu ceea ce susținea propaganda liberală, care din decembrie 2016 și până în octombrie 2019, a încercat în permanență să inducă ideea că în ciuda creșterii substanțiale a veniturilor românilor, de fapt puterea de cumpărare a scăzut. Avem încă o dovadă că românii au fost victimele unei manipulări grosolane în ultimii trei ani, o manipulare care a servit doar intereselor electorale ale PNL și ale președintelui Klaus Iohannis și nu a avut nimic de a face cu interesele românilor, cu grija față de traiul mai bun al cetățenilor acestei țări“, declară senatorul al PSD de Arad, Mihai Fifor.

  1. În parte sunt de acord cu ce spune domnul ministru. Din păcate în politică, ca și la fotbal nu este suficient să joci bine doar în atac. Căci asta a făcut PSD-ul. A atacat poarta dar s-a lăsat complet descoperit în apărare. Acolo, cu arbitrii de partea adversarului, au încasat ca la Turtucaia. Pe mine nu mă frământă deloc situația lor. E treaba lor dacă își vor face sepuku sau ce vor ei. Au primit delegare de la popor să guverneze iar ei au nesocotit asta. Guvenare nu înseamnă numai creștere ci și securizarea ei. ( e ca și cum cineva trece de la ciorbă de salată mâncată în tindă, la icre negre și șalău afumat, dar nu-și închide geamurile care aduc mirosurile din spatele curții.)

    Raspunde
  2. Cresterea puterii de cumpărare pe credit, adică pe bani împrumutați poate să facă și guverul din Papua Noua Guinee. Samsung, Apple și importatorii de haine de „firmă” din China, de roșii din Turcia, portocale din Grecia și avocado din Peru au fost cei mai fericiți. Acolo a fost puterea de cumpărare. Plus mașini second hand fără număr, fără număr. Și noi. Fiforele, de ce v-ați împrumutat cu scadența la 30 de ani? După voi potopul? Urmează decontul. Pentru tot poporul. Din care nu faceți parte că voi ați pus la ciorap bani furați pentru 2 vieți. La mulți ani la Jilava!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.