Mihai Fifor: Senatorii PSD și ALDE au făcut, astăzi, o REPARAȚIE MORALĂ votând SCUTIREA DE IMPOZIT a pensiilor

Mihai Fifor: Senatorii PSD și ALDE au făcut, astăzi, o REPARAȚIE MORALĂ votând SCUTIREA DE IMPOZIT a pensiilor

Senatorii au adoptat, marţi, un proiect de lege de modificare a Codului fiscal prin care se elimină impozitul pe venit de 16%, datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei, iar contribuţiile la Sănătate sunt suportate din bugetul de stat.

Plenul Senatului a adoptat, cu 66 de voturi „pentru”, 18 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri propunerea legislativă.

„Votul celor 66 de senatori înseamnă, în primul rând, o reparaţie morală, dar şi legislativă pentru bătrânii noştri. Iniţiativa legislativă, care aparţine senatorilor PSD şi ALDE, este anume gândită pentru cei care ne-au crescut şi ne-au îndrumat paşii în viaţă, astfel încât nicio pensie nu va mai fi supusă taxării. Nu ne putem bate joc, de trecutul nostru şi de bunicii noştri”, susține Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senatul României şi Preşedinte al Consiliului Naţional PSD.

„După ani grei de muncă, bătrânii noştri merită tot respectul, sprijinul nostru şi o bătrâneţe mai uşoară, fără un impozit pe venit! În ciuda opoziţiei înverşunate, venită din partea PNL, legea a trecut de votul Senatului”, mai precizează Fifor.

Proiectul de lege prevede abrogarea articolului 100 din Codul fiscal referitor la stabilirea venitului impozabil lunar din pensii, potrivit căruiavenitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie, în ordine, a următoarelor: contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit legii; suma neimpozabilă lunară de 1.050 lei”.

„Senatul a fost prima Cameră sesizată în această problemă, iar social democraţii au votat cu toţii această iniţiativă legislativă. Sunt optimist că şi deputaţii, care au ultimul cuvânt legat de veniturile pensionarilor, vor acorda, şi ei, un sprijin vârstnicilor din România”, a concluzionat Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senatul României.

  1. aceasta „initiativa nu face decat sa complecteze pe cea cu pensiile speciale pe principiu ” daca iau o caruta de bani ce-ar fi sa nici nu platesc impozit pe ei” . Majoritatea pensionarilor au pensie sub 1500 lei iar cei care au gandit aceasta manevra stiau asta ,sloganul lor fiind „dupa noi potopul” .Cine a initiat aceasta lege ? evident psd-ul care ar face orice pt. a castiga alegerile bazandu-se pe naivitatea unora care inteleg mai greu ….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.