Mihai Fifor: „Toate drepturile și beneficiile adoptate de Guvernarea PSD în 2 ani și 9 luni sunt anulate de Guvernul liberal Orban-Iohannis într-o zi”

Mihai Fifor: „Toate drepturile și beneficiile adoptate de Guvernarea PSD în 2 ani și 9 luni sunt anulate de Guvernul liberal Orban-Iohannis într-o zi”

Senatorul social-democrat de Arad Mihai Fifor, afirmă că modificarea de către PNL a  OUG 114 va determina anularea plafonării tarifelor la utilități ceea ce înseamnă o scumpire a facturilor de curent, gaze şi telefonie.

Austeritatea nu se termină aici, spune liderul PSD, mai ales că liberalii au venit în faţa românilor cu o schiţă de buget care favorizează marile companii în detrimentul cetăţenilor acestei ţări.

„Nu o spun doar eu, PSD a guvernat pentru români, elaborând o legislaţie coerentă care a ţinut cont, în mod nuanţat, de categoriile sociale vulnerabile. E trist că cetăţenii trebuie acum să simtă pe propria piele cum, în prag de sărbători, toate drepturile și beneficiile adoptate de Guvernarea PSD în 2 ani și 9 luni sunt anulate de Guvernul liberal Orban-Iohannis într-o singură zi! Practic, PNL ia înapoi de la toți românii ce a dat PSD. Majorarea introdusă de PSD prin Legea salarizării este anulată de facto de către PNL prin tăierea de sporuri și indemnizații. Mai trist, liberalii au mințit când au promis că nu vor tăia veniturile salariale. Tăierea sporului de 15% pe salarii echivalează cu majorarea prevăzută pentru 2020 în Legea salarizării. Toate aceste măsuri afectează traiul de zi cu zi al românilor, în timp ce PNL demonstrează încă o dată că de fapt guvernează pentru marile companii. Nu au o problemă să îngheţe pensia minimă,să taie veniturile, să crească facturile românilor, în schimb scutesc băncile și marile corporații de plata unor taxe de miliarde de lei”, declară Fifor.

„PSD a promis că va face o opoziţie activă, luptând pentru drepturile şi bunăstarea românilor şi exact acest lucru şi facem, încercând prin amendamente depuse la Legea bugetului să determinăm majorarea pensiei minime, creșterea salariilor profesorilor, alocări suplimentare de fondurile pentru spitale și pentru finanțarea orașelor și comunelor. Obiectivul nostru declarat este creșterea nivelului de trai al fiecărui român în acord cu legile adoptate în perioada guvernărilor social-democrate. Pentru social-democraţi creșterea pensiei minime cu 10% de la 1 septembrie 2020 reprezintă un obiectiv de bază, la fel ca şi asigurarea finanțării necesare spitalelor, în condiţiile în care PNL vrea să reducă cu aproape 40% transferurile de fonduri de la Ministerul Sănătății la spitale. Sigur că suntem îngrijoraţi, de asemenea, că profesorii sunt lăsaţi în urmă de strategiile liberale, având în vedere că, în conformitate cu legea și acordul încheiat între sindicate și Guvernul PSD, salariile din învăţământ  trebuiau să crească din nou de la 1 septembrie 2020. Nu putem fi indiferenţi la faptul că PNL vrea să abroge respectivele prevederi, iar fondurile necesare nu sunt prevăzute în buget”, afirmă senatorul social democrat de Arad, Mihai Fifor.

 

  1. MINCINOSULE dupa ce ati ruinat tara vii si torni manipulari si prostii, nu va mai crede nimeni .ATI crescut abuziv pensiile speciale si numarul de bugetari.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.