Mihai Răzvan Ungureanu, despre Guvernul Ponta: „Sunt 14 miniștri cu probleme penale, din vara lui 2012 până acum”

Mihai Răzvan Ungureanu, despre Guvernul Ponta: „Sunt 14 miniștri cu probleme penale, din vara lui 2012 până acum”

Senatorul de Arad Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier și actual vicepreședinte PNL, a declarat la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV că aniversarea de către Victor Ponta a 3 ani de la căderea Guvernului Ungureanu este un fapt „derizoriu”. Mai mult decât atât, Ungureanu a criticat actuala guvernare, pe care a catalogat-o excesiv de populistă, confuză, rezultatnta unui guvern care are în componență 14 miniștri cu probleme penale.

MRU a spus că ar fi vrut să vadă că Ponta, PSD și PNL sărbătoresc anul acesta 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE, alături de toți românii, și nu sărbătorirea a 3 ani de la căderea Guvernului pe care el l-a condus:

„Aniversare de 3 ani de la căderea guvenului Ungureanu? Derizoriu, este singurul cuvânt blând pe care pot să îl găsesc. M-aș fi bucurat să îl văd nu doar pe premier, nu doar pe cei din PSD, ci și pe cei din PNL, sărbătorind laolaltă, cu toți romanii, aici în țară sau peste granițe, scurgerea a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Avem nevoie de această conștiință, o spun gândindu-mă la faptul că mulți uită că libera circulație pe continent, între Paris și București, între Viena și Timișoara, se întâmplă pe seama faptului că suntem parte a Uniunii Europene”, a spus senatorul.

Ungureanu a precizat că Guvernarea PSD este confuză, excesiv de populistă și din păcate lipsită de consistență. „Nu spun ca nu au existat intenții bune. Nu spun că nu au existat proiecte care puteau fi îmbrățișate și de un partid de centru-dreapta, de PNL, din care eu fac parte? Cum să nu mă bucur când cineva spune că vom coborî TVA de la atâta, la atâta,? Cum să nu mă bucur când cineva spune că da, dorim să micșorăm CAS la angajat și la angajator? Dar nu este suficient pentru că și cea mai frumoasă floare este înecată într-o mare de mărăcini. Din păcate, sunt 14 miniștri cu probleme penale, din vara lui 2012 până acum. Sunt restanțe enorme la guvernare, inclusiv față de propriul program de guvernare. Să vă amintesc de faptul că 962 de kilometri de autostradă promiși, dintre care știm de 160, și aceia inaugurați pe baza unor proiecte ajunse la maturitate, pornite de către guvernele dinaintea guvernelor PSD? (…) Nu pot să îmi imaginez că Romania este o țară care este compusă doar din oameni care se gândesc exclusiv la furtişag, nu îmi pot imagina că nu se poate pune în Palatul Victoria un Guvern care să nu aibă ca scop exclusiv satisfacerea propriului orgoliu al partidului”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Sursa: Realitatea TV, Foto: Digi 24

  1. lasa ca a fost mai bine pe vremea PDL.. RUSINE!

    Raspunde
  2. la cat sa furat pe vremea pdl , sant sigur ca in cele 3 luni cat a fost prim ministru ,a avut timp suficient , preacinstitul senator sa sifoneze cateva milioane bune

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.