Mihai Tudose, anunț de ultimă oră despre BĂNCI: „Au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri“

Mihai Tudose, anunț de ultimă oră despre BĂNCI: „Au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri“

După ordonanţa care taie deducerile pentru creanţe, băncile din România intră în vizorul Fiscului. Mai exact, premierul Mihai Tudose a anunţat că ANAF a început o serie de verificări la instituţiile inanciare care activează în România să vadă „ce şi cum se întâmplă”, potrivit ZF.ro.

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj alarmant pentru piața bancară, declarație din care reiese că le sugerează românilor să scoată banii din băncile care nu au profit și nu plătesc taxele către stat.

Conform premierului, în România sunt 36 de bănci active, dintre care 18 au profit, iar alte 18 nu au, iar două dintre ele au început să fie controlate de ANAF.

„Au început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (…) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri ! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne’, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte „safe” să vă ţineţi economiile acolo. (…) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?”, a declarat Mihai Tudose.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.