Mihăiță Calimente: „Din nou, bebelușii sunt afectați de lipsa de soluții a guvernului tehnocrat”

Mihăiță Calimente: „Din nou, bebelușii sunt afectați de lipsa de soluții a guvernului tehnocrat”

Sănătatea în România reprezintă o prioritate, așa ne-au spus cei din guvern în luna mai. Din momentul respectiv și până astăzi, sistemul de sănătate a fost lovit în mod constant de crizele produse de guvernarea tehnocrată, afirmă deputatul ALDE Mihăiță Calimente.

În primul rând, spune acesta, e situația spitalelor, apoi criza legată de medicamente, de prețul acestora, pe care guvernul nu a vrut să le reducă. După aceea se mai adaugă și criza plății gărzilor efectuate de medici.

„Cel mai grav este atunci când incompetența unui guvern îi lovește pe cei mici și îi afectează pe bebeluși. La începutul anului am văzut cum guvernul asista neputincios la criza bebelușilor din Argeș. Se pare ca acest guvern nu a învățat nimic din ce s-a întâmplat în urmă cu numai câteva luni, iar actualul ministru nu înțelege să învețe din greșelile predecesorului său. Din nou, bebelușii sunt afectați de lipsa de soluții a guvernului tehnocrat. Suntem în situația critică în care sute de bebeluși din întreaga țară asteaptă, încă de la finele lunii august, să fie imunizați împotriva tuberculozei. Încă din luna august se tot dau garanții că serul va intra pe stoc, că va fi livrat către unitățile spitalicești, către maternități. Sunt județe precum Argeș și Arad acolo unde nou-născuți nu au mai fost vaccinați, de la sfârșitul lunii august, împotriva tuberculozei”, a declarat deputatul arădean.

calimente

Potrivit acestuia, ministrul tehnocrat face ce a făcut și până acum: „Promite. Și cam atât. Acum se oferă promisiuni că dozele de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, la maternitățile din țară. De ar fi așa, ar fi foarte bine, însă nu știm ce să mai credem de la acest guvern. Vorbim despre sute, poate mii de bebeluși care sunt afectați de incompetența acestui guvern de a se ocupa de problema vaccinurilor. Nu e normal să asistam la o asemenea situație. Îi recomand ministrului să se ocupe cu adevarăt de problemele din sănătate și să mai renunțe la campania personală de imagine, la interviuri pe la televiziuni, la cochetările cu partidele politice și postările pe Facebook și să se ocupe de aceste probleme reale ale României. Promisiunile trebuie să fie transformate și în fapte concrete. Acesta ar trebui să fie obiectivul ministrului Sănătății, cel pentru care domeniul pe care îl patronează e o mlaștină. Dacă nu e capabil, atunci să lase locul liber.”

  1. „Cel mai grav este atunci când incompetența unui om îi lovește pe cei mici șipe cei mari’ ,ai dretate Calimente,dar la fel faci si tu,ca tot din acelas partid ai facut parte,asa incat ai face bine pentru sanatatea noastra sa te duci de unde ai venit.

    Raspunde
  2. Uite cui ii pasa de bebelusi,chiar ne crezi prosti?nu iti pasa nici cat negru sub ungia lui falca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.