Mii de arădeni au participat în 2017 la proiecțiile de film de la cinematografele reabilitate din Arad! Ce li se pregătește pentru anul viitor

Mii de arădeni au participat în 2017 la proiecțiile de film de la cinematografele reabilitate din Arad! Ce li se pregătește pentru anul viitor

Anul 2017 poate fi declarat „anul cinematografiei“ în municipiul Arad, toate cele trei cinematografe preluate de Primăria Arad de la RADEF și modernizate, începând să funcționeze constant pe parcursul anului, spun reprezentanții Centrului Municipal de Cultură Arad (CMCA).

Programul de revitalizare a cinematografelor arădene a fost inițiat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociația CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene susţinută de Primăria Municipiului Arad.

Cel mai frecventat cinematograf în anul 2017 a fost Cinematograful „Arta“ unde au fost organizate 53 de proiecții de filme, dar și sesiuni de întâlniri cu regizori și actori, la care au participat peste 7.700 de spectatori. Pe lângă proiecțiile săptămânale, la Arad au fost organizate pentru prima dată Les Films de Cannes a Arad și Zilele filmului francez care s/au bucurat de un real succes. De asemenea, au continuat proiecțiile în cadrul Zilelor filmului maghiar, Kinodiseea, Carvana Docuart, se arată într-un comunicat de presă al CMCA.

Pe locul al doilea în preferințele arădenilor a fost cinematograful din cartierul Grădiște unde au fost proiectate zece filme pentru copii la care au participat peste 1.200 de spectatori.

De asemenea, la Cinematograful „Solidaritatea“ din cartierul Gai au fost organizate șase proiecții, pe lângă locuitorii din cartier fiind invitați să participe elevii de la Școala Gimnazială „Frații Neuman“, dar și persoane de la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane vârstnice de pe Calea Bodrogului. La Cinematograful „Solidaritatea“ din Gai, proiecțiile au fost vizionate de aproximativ 500 de persoane.

Centrul Municipal de Cultură Arad va continua, în anul 2018, organizarea de proiecții de filme la cele trei cinematografe. Programul de la Cinematograful Arta va cuprinde mai ales filme românești și europene, dar nu numai. Arădenii pot profita în continuare de această ocazie pentru a viziona la cinema filme care nu beneficiază de distribuție în rețelele cinematografice din Arad.  Pe lângă premierele arădene ale unor filme românești și europene, respectiv filme prezente în circuitul festivalier european, la cinema se vor proiecta filme animate, documentare, dar și filme importante din istoria cinematografiei, se mai arată în comunicat.

La Cinematografele din cartierele Grădiște și Gai vor fi organizate proiecții de filme de animație, precum și un festival de film pentru copii. De asemenea, vor fi organizate cu predilecție proiecții pentru grupurile vulnerabile din municipiul Arad.

Totodată, în planurile Centrului Municipal de Cultură Arad se află organizarea în sezonul estival de proiecții de film în aer liber în grădinile de vară ale cinemografelor, în parcuri și piațete.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.