Mii de arădeni, puși pe drumuri de CFR. AFLĂ pentru CE!

Mii de arădeni, puși pe drumuri de CFR. AFLĂ pentru CE!

Mii de persoane din opt comune arădene ar fi trebuit să facă un drum până la București pentru a-și rezolva problemele legate de exproprierile care vor fi făcute de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Căi Ferate (CFR). Este vorba despre cetățeni din comunele Petriş, Săvârşin, Vărădia de Mureş, Bata, Bârzava, Conop, Lipova, Păuliş, Ghioroc. CFR a  invocat articolul 8 din Legea nr. 255/2010, conform căruia toţi cei care urmează să fie expropriaţi să se prezinte în termen de 20 de zile la sediul CFR din Bucureşti.

Oamenii, în mare parte vârstnici, vor fi totuși scutiți de acest drum după o intervenție a reprezentanților ALDE Arad. „În data de 21 septembrie, conducerea ALDE Arad s-a deplasat în teritoriu, pe Valea Mureşului în comuna Conop, pentru o şedinţă de lucru. Pe lângă discuțiile legate de evaluarea activității organizațiilor din zonă, pe agenda discuțiilor au apărut și puncte extrem de importante pentru comunitățile locale din zonă. Cu această ocazie, conducerea ALDE a fost sesizată de liderii și reprezentanții din zonă asupra problemei legate de exproprierile care vor fi făcute de Ministerul Transporturilor prin Compania Naţională de Căi Ferate. De această măsură vor fi afectate câteva mii de persoane din opt comune şi un oraş din judeţul Arad, respectiv: Petriş, Săvârşin, Vărădia de Mureş, Bata, Bârzava, Conop, Lipova, Păuliş, Ghioroc. CFR  invocat articolul 8 din Legea nr. 255/2010, conform toţi cei care urmează a fi expropriaţi să se prezinte în termen de 20 de zile la sediul CFR din Bucureşti”, precizează reprezentanții ALDE Arad.

„Am socotit inoportună această cerinţă a CFR S.A. deoarece ar fi pus pe drumuri mii de cetăţeni, majoritatea oameni în vârstă, din localităţile mai sus enumerate aşă că am interpelat conducerea CFR S.A. și am cerut să se găsească o modalitate de rezolvare a acestei situaţii pe plan local, prin primării. Dorim să informăm cetăţenii că demersul nostru a avut succes şi se va găsi o modalitate de rezolvare pe plan local a acestei probleme. Sigur nu va mai fi necesară deplasarea lor la Bucureşti. Vom reveni cu amănunte imediat ce se va stabili noua procedură”, declară președintele ALDE Arad, Florin Galiș.

  1. Foarte bine. Cam așa ar trebui să funcționeze un partid. Punctual. DE vorbe, oamenii sunt sătui.

    Raspunde
  2. Votati in contiuare PSD va invata el ce inseamna centralismul democratic complementat de o birocratie excesiva.

    Raspunde
  3. Și ce, ai vrea să votâm PDL?
    În România, pe actuala Constituție nu se poate face nimic. Totul e doar pentru hoție. Indiferent cine ar fi la putere. Orice vom vota va ieși întotdeauna ceea ce trebuie să iasă. CU puține diferențe, sunt aproape la fel. Asta să știți pentru a vă risipi visul. Centralism democratic sau alte bazaconii sunt invenții de propagandă pentru fraiei.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.