Mii de contoare de apă, afectate de îngheț. Probleme la alimentarea cu apă, în municipiul Arad și în mai multe localități din județ

Mii de contoare de apă, afectate de îngheț. Probleme la alimentarea cu apă, în municipiul Arad și în mai multe localități din județ

Peste 3000 de contoare de apă, din municipiu şi judeţ, au fost afectate de temperaturile extrem de scăzute, informează Compania de Apă.

„O dată cu apariţia fenomenului îngheţ – dezgheţ, instalaţiile de apă neprotejate au cedat şi au inundat cămine de apometre sau chiar proprietăţi. În momentul de faţă 10 echipe ale Companiei de Apă intervin pe raza judeţului iar alte 7-8 în municipiu”, se arată într/un comunicat de presă al companiei.

De remarcat, că toate echipele de intervenţie ale Companiei de Apă sunt mobilizate în teren încă de vineri seara. 10 echipe au intervenit în judeţ, în localităţile Mâsca, Galşa, Şiria, Dud şi Tauţ, unde a fost întreruptă alimentarea cu apă în urma unei avarii.

De asemenea, în municipiul Arad presiunea apei a fost scăzută şi s-a pompat cu 700 de m3/ oră mai mult decât în mod obişnuit, pentru a se compensa pierderile de pe reţea.

Compania de Apă roagă abonaţii care se confruntă cu astfel de situaţii să verifice instalaţiile si să închidă apa, până la remedierea avariilor. De asemenea recomandă abonaţilor să îşi protejeze contoarele de apă şi instalaţiile interne cu materiale termoizolante sau materiale textile.

Problemele apărute în alimentarea cu apă pot fi sesizate la numărul Dispeceratului Apă 0257/234883.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.