Militari români RĂNIȚI în Afganistan într-un ATENTAT CU MAȘINĂ-CAPCANĂ. În ce stare se află!

Militari români RĂNIȚI în Afganistan într-un ATENTAT CU MAȘINĂ-CAPCANĂ. În ce stare se află!

Patru militari români au fost răniţi, joi dimineaţa, în Afganistan, în urma unui atac cu o maşină-capcană care a explodat în apropierea bazei militare de la Kandahar.

„Soldații executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza militară de la Kandahar”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă.

Digi 24 a relatat că o patrulă formată din mai multe vehicule blindate a părăsit baza militară de la Kandahar, joi dimineaţa, pentru a efectua o misiune obişnuită în jurul unităţii, unde România are peste 600 de soldaţi.

După opt kilometri, vehiculele s-au oprit, iar militarii au coborât pentru a cerceta zona vizată, iar în acel moment maşina-capcană a explodat, patru soldaţi fiind răniţi.

Ceilalţi militari au izolat zona şi au chemat în ajutor mai multe elicoptere militare cu aparatură medicală pentru a prelua victimele.

„Patru militari români care se aflau într-o misiune în zona aeroportului Kandahar au fost surprinşi de un atac cu o maşină capcană. În urma acestui atac cei patru militari au fost răniţi. Sigur, sunt răni mai uşoare. Sunt deja într-un spital militar şi situaţia lor este stabilă. În funcţie de evaluarea lor medicală care se face în momentul de faţă, vom hotărî dacă îi vom repatria sau îşi vor continua misiunea”, a declarat ministrul Apărării Mircea Dușa.

Sursa: ziare.com/Foto: crimetime.ro

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.