Ministerul Agriculturii cumpără teren agricol în numele statului român

Ministerul Agriculturii cumpără teren agricol în numele statului român

Ministerul Agriculturii cumpără teren agricol în numele statului român.

După ani de zile în care terenurile agricole au fost vândute către străini, are loc prima inițiativă a statului de a cumpăra terenul agricol românesc, ce va fi pus la dispoziția tinerilor fermieri ca să producă hrană sănătoasă pentru consumul cetățenilor români.

Fără costuri suplimentare la bugetul de stat, inițiativa Ministerului Agriculturii atinge simultan trei obiective majore; independență energetică din surse regenerabile; asigurarea terenurilor și producției agricole pentru consumul intern; sprijinirea tinerilor fermieri.

„Mecanismul propus prin Ordonanța de urgență promovată de Ministerul Agriculturii este următorul: Ministerul Agriculturii va concesiona, pe o perioadă de până la 49 de ani, terenurile neviabile din punct de vedere agricol pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Se obține mai multă energie solară pentru atingerea obiectivului României de a deveni independentă energetic și de a folosi energie curată. Din fondurile obținute, Ministerul Agriculturii va achiziționa terenuri agricole viabile.Terenurile achiziționate vor fi concesionate tinerilor fermieri. Crește producția internă de produse agricole și se consolidează securitatea alimentară pentru cetățenii români”, precizează președintele PSD Arad Mihai Fifor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.