Ministerul Apărării Naţionale: „Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle”

Ministerul Apărării Naţionale: „Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle”

Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat de presă, că „aprecierile privind capacitatea operaţională a Armatei sau implicarea României în vreun act militar pe teritoriul Ucrainei” sunt „speculaţii” şi „trebuie evitată căderea în capcana unui război psihologic”.

„Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar. Ca membră a NATO, România ia toate măsurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic,  pentru a fi pregătită să contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apărarea spaţiului comun aliat”, se arată în comunicat.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale infirmă categoric, într-un alt comunicat de presă, faptul că există un proces de mobilizare a rezerviştilor sau de recrutare a tinerilor.

„Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document.

Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor  profesionişti.

Măsura legislativă nu are nicio legătură cu eventuale evoluţii în mediul de securitate, în vecinătatea României”, se precizează în comunicat.

  1. Fain asa…voi centrati , voi dati cu capul…Mi se pare sau ziarul asta s-a portocalizat?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.