Ministrul Apărării: „Gheorghe Falcă este cel care se face vinovat de blocarea dezvoltării turistice a municipiului Arad”

Ministrul Apărării: „Gheorghe Falcă este cel care se face vinovat de blocarea dezvoltării turistice a municipiului Arad”

Prezent la Arad, Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, a afirmat că ministerul pe care îl conduce este de acord și dorește trecerea Cetății Aradului în circuitul civil, dar nu în orice condiții, potrivit Agerpres.

„Suntem preocupați de situația Cetății Aradului, dorim trecerea acesteia în circuitul civil și transformarea ei într-un centru cultural și turistic. Dar preluarea Cetății de către municipalitate are un istoric mult prea lung, iar minciunile municipalității continuă în cascadă, fără nici o asumare. Valorificarea potențialului turistic al acesteia este încă o necunoscută, dar realitatea este că Gheorghe Falcă este cel care se face vinovat de blocarea dezvoltării turistice a municipiului Arad prin mișcările politice și administrative făcute în cadrul acestui proiect”, a declarat ministrul Mihai Fifor, citat de Agerpres.

În continuare acesta a spus că MApN a încheiat în urmă cu mulți ani un protocol cu Primăria Municipiului Arad pentru trecerea Cetății în circuitul civil, dar municipalitatea nu a făcut nimic pentru îndeplinirea celor asumate prin acel protocol.

„Conform celor stipulate în protocolul amintit, termenul de preluare a Cetății de către Primărie era anul 2018, dar primarul Gheorghe Falcă a transmis MApN solicitarea de prelungire a termenului de preluare a Cetății până în 2020”, a susținut Mihai Fifor.

Un nou termen

Potrivit acestuia, printr-un răspuns oficial transmis municipalității arădene, MApN a transmis că acceptă solicitarea Primăriei cu condiția încadrării în noul termen, autoimpus.

„Având însă în vedere faptul că Guvernul a aprobat trecerea Cetății Aradului către municipalitate încă din anul 2010, iar aceasta nu a făcut mai nimic în tot acest timp, în cel mai scurt timp voi solicita cu fermitate Primăriei Municipiului Arad să își onoreze obligațiile asumate față de MApN, obligații neglijate total de Falcă, condiție esențială pentru finalizarea transferului. Iar dacă primarul Falcă va continua să mintă, așa cum ne-a obișnuit în toate cazurile legate de mari proiecte, vom găsi soluții alternative pentru trecerea Cetății în circuitul civil”, a încheiat ministrul Mihai Fifor, senator de Arad.

  1. Daca ai cohones trece Cetatea la Primarie cu conditia ca armata se va muta cand va fi finalizata garnizoana din Gai. Din gura e usor de dat, dar practica va omoara pe toti „politicienii”
    Si la pasaje se vede cat sunteti de buni. Doar sa dati vina unu’ pe altu’ stiti. Iar noi „plebea” adica aia pe care i-ati pupa si-n cur o data la 4 ani, stam in continuare ca prostii la bariera.
    De v-as prinde v-as baga pe toti in fundatie ca Manole. Mars la munca in meseria pe care o aveti fiecare si lasati pe altii sa guverneze ca ne-a ajuns din voi de la ’45 incoace

    Raspunde
  2. FIFOR ocupa-te de investitii, de industria de aparare, aveti momente favorabile, dar investiile se pot realiza , numai de oameni competenti si mai ales cinstiti.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.