Ministrul Culturii și Identității Naționale, la Arad pentru a rezolva situația amplasării Monumentului Marii Uniri

Ministrul Culturii și Identității Naționale, la Arad pentru a rezolva situația amplasării Monumentului Marii Uniri

Prefectul județului Arad, Florentina Horgea, a primit, astăzi, vizita Ministrului Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu.

Acesta se află la Arad pentru a evalua și analiza acțiunile și evenimentele aflate în pregătire și care sunt preconizate a se desfășura în municipiu și județ cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, dar și pentru deblocarea situației amplasării în orașul reședință de județ a Monumentului Marii Uniri.

„Așa cum am reușit să deblocăm situația amplasării Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia, părțile stabilind, în prezența noastră, soluțiile practice şi eficiente pentru deblocarea situației existente, respectiv etapele care urmează să se desfăşoare, cu responsabilitățile ce le revin, până la finalizarea în timp optim a montării acestui monument, tot așa nădăjduiesc să deblocăm și la Arad aceeași situație. Avem toată disponibilitatea, și subliniez acest lucru, toată disponibilitatea, pentru a găsi aceeași rezolvare, ca la Alba Iulia, și în municipiul Arad”, a declarat Ministrul Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu.

Ministrul Culturii și Identității Naționale a efectuat inclusiv o vizită în teren, pentru a constata măsura în care municipalitatea a procedat în privința demersurilor necesare amplasării Monumentului Marii Uniri. „Practic, prin Hotărârea Consiliului Municipal Arad nr. 138, din 16 aprilie 2018, situația amplasării Monumentului ar fi trebuit să fie considerată deblocată. Primarul Municipiului Arad a fost mandatat să realizeze documentația tehnică impusă de lege, cu obținerea tuturor avizelor și acordurilor obligatorii, pentru ca această amplasare să se înfăptuiască. După două luni, anumite lucruri ar fi trebuit să se întâmple. Vom afla, cu siguranță, în cursul zilei de astăzi, care este situația exactă și cum anume se vor pune lucrurile în mișcare”, a mai spus George Ivașcu, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.