CÂT DE GRAVĂ E SITUAŢIA?! Ministrul de Externe Titus Corlățean cere SPORIREA PREZENȚEI AMERICANE în România

CÂT DE GRAVĂ E SITUAŢIA?! Ministrul de Externe Titus Corlățean cere SPORIREA PREZENȚEI AMERICANE în România

Ministrul de Externe Titus Corlățean a insistat, la o întâlnire cu Jake Sullivan, asistentul adjunct al preşedintelui SUA şi consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, pe necesitatea sporirii prezenței militare americane, în linia continuării măsurilor adoptate în plan bilateral.

„A insistat în mod deosebit pe necesitatea sporirii prezenței militare americane, în linia continuării măsurilor adoptate deja în plan bilateral: vizitele unor nave militare americane în porturi româneşti şi derularea, în comun, de exerciţii navale, aeriene şi terestre, menite să consolideze dimensiunea apărării colective”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

În cadrul întâlnirii, Corlățean a informat partea americană în legătură cu ultimele dezvoltări pe linia operaţionalizării sistemului de apărare antirachetă din ţara noastră, găzduit la Deveselu.

”În contextul în care a subliniat nevoia ca statele membre să exprime o susţinere consistentă pentru ţările cu aspiraţii europene şi euro-atlantice din cadrul Parteneriatului Estic, inclusiv pe linia continuării eforturilor de apropiere de structurile UE şi NATO, ministrul român al afacerilor externe a insistat asupra provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, efortului României pentru susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova, inclusiv în domeniile economic şi energetic, precum şi asupra nevoii de coordonare cu partenerul american în acest sens”, se mai arată în comunicat.

La rândul său, oficialul american a adus în discuție faptul că autorităţile de la Washington sunt conștiente de importanţa rolului României, atât ca partener strategic al SUA, cât şi în context regional, precum şi a asigurat partea română de sprijinul pentru consolidarea unei prezenţe americane în România şi în regiune.

„În acelaşi timp, apreciind susţinerea autorităţilor române în promovarea unor sancţiuni eficiente la adresa Federaţiei Ruse, a insistat asupra necesităţii unei abordări unitare SUA-UE în acest domeniu”, se mai menţionează în comunicat.

Foto: Facebook

  1. ce sa ceara si asta saracu din moment ce nu mai avem armata? se milogeste dupa ajutor la americani. halal!

    Raspunde
  2. daca au distrus tot in tara ce le mai ramane de facut la gunoaiele astea care conduc din greseala Romania?

    Raspunde
  3. Chiar nu va place asa cum este acum….adica PACE?

    Raspunde
  4. Asta ne mai trebuie s ne mai suga si americani bogatiile tari k nu e de ajuns cat ne suge uniunea europeana

    Raspunde
  5. Oamenii mor de foame in tara aia si parlamentarii ce fac…razboi cu rusii??? De fapt mai bn sa mori in razboi impuscat decat sa mori de foame…..sa va fie rusine hotzilor…si va intrebati de ce tot mai multi tineri pleaca din tara??? Pt ca vor un trai decent care nu il pot avea in romania din cauza voastra……vreti razboi…mergeti voi si luptati …noi sau mai bn zis cei care mai sant in tara nu cred ca au pt ce lupta…rusine….

    Raspunde
  6. O armata este o cheltuiala foarte mare, si Rusia este saraca (asa cum a zis Putin) tocmai pentru ca este o mare putere militara. Acea armata este o investitie profitabila doar daca o folosesti pentru a invada. Parerea mea e ca nu ne trebuie aramata ci vreo doua-trei nucleara… daca toate tarile ar avea arme nucleare nu cred ca ar mai incepe nimeni razboaie impotriva altor tari. Rusii sunt niste comunisti infecti si ar trebui rasi de pe fata pamantului.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.