Ministrul rus de Externe: Ucraina, mai aproape decât oricând de un RĂZBOI CIVIL. În estul şi sudul ţării EXISTĂ deja un RĂZBOI REAL

Ministrul rus de Externe: Ucraina, mai aproape decât oricând de un RĂZBOI CIVIL. În estul şi sudul ţării EXISTĂ deja un RĂZBOI REAL

Ucraina este mai aproape ca niciodată de un război civil, a avertizat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat Bloomberg TV.

„Dat fiind că ucrainenii omoară ucraineni, cred că Ucraina este mai aproape ca oricând de un război civil”, a declarat Lavrov.

„În estul şi sudul Ucrainei, există deja un război real”, a continuat ministrul rus de Externe.

Şapte militari ucraineni au murit marţi în confruntările cu insurgenţii proruşi, în estul ţării.

„Dacă acest mediu este propice organizării unor alegeri libere şi echitabile, atunci nu mai ştiu ce poate însemna liber şi echitabil”, a insistat Lavrov, referindu-se la scrutinul prezidenţial programat în Ucraina pe 25 mai.

După lansarea în urmă cu o lună a operaţiunilor militare împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, Administraţia proeuropeană de la Kiev se străduieşte acum să lanseze un „dialog naţional”, dar fără reprezentanţii insurgenţilor.

În opinia lui Serghei Lavrov, separatiştii trebuie să participe la discuţii. „Noi credem că pentru ca dialogul naţional să aibă succes, este absolut necesară participarea tuturor regiunilor Ucrainei”, a conchis şeful diplomaţiei ruse.

Foto: kyivpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.