Mircea Purcaru: „Comisiei Europene i s-a răspuns cu fermitate şi cu argumente solide”

Mircea Purcaru: „Comisiei Europene i s-a răspuns cu fermitate şi cu argumente solide”

Mircea Purcaru, prim-vicepreşedintele al ALDE Arad, salută „răspunsul demn pe care PSD, prin purtătorul de cuvânt, Adrian Dobre, a răspuns avertismentului Comisiei Europene cu privire la existenţa unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu, ca urmare a creşterilor salariale adoptate de Guvernul PSD-ALDE”.

„Partener la guvernare, ALDE, prin preşedintele partidului şi al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a militat permanent pentru afirmarea unei poziţii demne a României faţă de recomandările, criticile, avertismentele Comisiei Europene sau ale unor oficiali ai conducerii Uniunii Europene. După ce, în guvernările Băsescu, România s-a făcut preş în faţa străinilor, acceptând să ia măsuri total împotriva interesului naţional, dar folosind pe deplin altor state din UE, a venit timpul să apunem răspicat că suntem parteneri cu drepturi egale, nu ţară de rangul doi sau trei. În acest sens, poziţia clară privind dreptul Guvernului României de a-şi defini, pe baze solide, politicile salariile, este de salutat”, afirmă Purcaru.

Prim-vicepreşedintele ALDE Arad a adăugat: „Comisiei Europene i s-a răspuns cu fermitate şi cu argumente solide că majorările de salarii sunt necesare pentru a stopa plecarea tinerilor din România şi că acestea se bazează pe o creştere economică solidă, cea mai mare din Uniunea Europeană. S-a arătat clar, cu cifre concrete, că în repetate rânduri estimările Comisiei Europene privind deficitul bugetar au fost contrazise de datele economice reale, lucru care face ca Guvernul să privească «cu anumite rezerve avertismentele de la Bruxelles care se bazează pe astfel de estimări». Acesta este comportamentul corect, demn, faţă de partenerii din UE, nicidecum poziţia ghiocelului, care ne-a tras mereu în jos”.

Loading...
  1. Felicitari pentru articolul scris , d-nule Simion Todoca …iar tu mai Purcare…invata dreakului alfabet.,.ul ca ar fi timpul !? ai

    Raspunde
  2. In latina asta ar fi numit , Purcarus Suinus Agramatus !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.