Mircea Purcaru: „Directorul CET Arad a fost obligat de şefii PDL să achiziţioneze o cantitate enormă de cărbune”

Mircea Purcaru: „Directorul CET Arad a fost obligat de şefii PDL să achiziţioneze o cantitate enormă de cărbune”

Mircea Purcaru, preşedintele executiv al ALDE Arad, consideră că procesul directorului de la CET, „care a prejudiciat societatea cu 7 milioane de lei”, reflectă modul în care administraţia PDL a folosit societăţile din subordinea Primăriei ca „puşculiţă de partid”, angajând pe post de manageri oameni fără pregătire, dar dispuşi să execute ordinele şefilor partidului.

„Cazul este simptomatic pentru strategia PDL-istă, care a constat în punerea pe posturi la societăţi a unor persoane exclusiv pe criterii politice, persoane dispuse să folosească bugetele pentru alimentarea cu bani a partidului şi a clientelei de partid. Faptul că s-a furat pe faţă, prin matrapazlâcuri vizibile de la o poştă, arată că oamenilor din caracatiţa PDL-istă nu le-a fost frică de nimeni şi de nimic, pentru că nimeni nu putea să-i tragă la răspundere, toate pârghiile fiind în mâinile partidului. Fostul director de la CET, acum cercetat penal, a furat şapte milioane de lei printr-o metodă foarte uşor de deconspirat: deşi în contractul cu furnizorul de lignit erau prevăzute din start penalizări pentru sumele neachitate la termen, directorul a fost de acord să semneze şi o altă clauză, conform căreia cantităţile neplătite la termen să fie plătite la preţuri mult mai mari! Pe lângă penalizări! Aşa a câştigat producătorul de cărbune 7 milioane de lei, pe lângă profitul normal! Bani din care, nu am nici o îndoială, o parte consistentă a ajuns în buzunarele şefilor PDL sau în vistieria partidului”, a declarat Mircea Purcaru.

Mircea Purcaru

Acesta a susţinut că „directorul CET Arad a fost obligat de către şefii PDL să achiziţioneze o cantitate enormă de cărbune, deşi nu avea nevoie, ci, pentru că, aşa cum se dovedeşte abia acum, era vorba despre o «învârteală» a liderilor PDL. De aceea este CET-ul în situaţia actuală, iar noi, arădenii, pe lângă achitarea facturilor pentru căldură şi apă caldă, plătim şi hoţiile PDL-iştilor. Hoţii care se manifestă, de mulţi ani, la toate societăţile păstorite de către PDL-iştii vopsiţi în liberali, burduşite cu directori care nu ştiu şi nu trebuie să facă nimic altceva decât să încaseze salarii uriaşe. Din care, desigur, o parte revine partidului, doar e campanie electorală. Sunt curios ce sume vor fi acordate ca primă de sărbători şefilor mari şi mici de la societăţile subordonate Primăriei şi Consiliului Judeţean, în comparaţie cu lucrătorii de rând, cărora, probabil, nu li se va cere să cotizeze la partid, precum şefii. Sau, poate că salariaţii de rând, care chiar muncesc pentru bani, nu vor primi nimic, ci doar directorimea”.

Loading...
  1. hotul striga : hotii !

    Raspunde
  2. Pai nu te-a dat ciupe, POLITIC CANDIDAT LA PRIMARIE, afara din partid? Ce kkt de partid e aldis….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.