Mircea Purcaru: „Klaus Werner nu s-a adresat românilor, ci americanilor”

Mircea Purcaru: „Klaus Werner nu s-a adresat românilor, ci americanilor”

Mircea Purcaru, vicepreședinte ALDE, este de părere că „ipocrizia lui Klaus Iohannis a atins cote de neimaginat” în campania pentru al doilea mandat de Președinte al României, pe care a declanșat-o de facto.

„Democraţia nu trebuie luată drept un dat garantat, ci trebuie consolidată şi apărată în fiecare zi, cu toată determinarea”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la recepţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei. Ipocrizie de neimaginat, susţine Purcaru: „Vorbește despre democrație tocmai cel care refuză să pună în aplicare o decizie a Curții Constituționale a României! El, care, deși, conform Constituției, este garantul respectării acesteia, o încalcă flagrant! Nu vreau să mă erijez în mare analist politic, dar constat că declarația lui Iohannis cuprinde un dublu adevăr. Prima parte «Democrația nu trebuie luată drept un dat garantat», reprezintă «adevărul» său: poporul trebuie să înțeleagă că el, Iohannis, are puterea de a garanta sau a nu garanta democrația, de el depinde. Nu degeaba a spus că «există un singur stat, al cărui șef sunt eu». A doua parte a declarației: «democrația trebuie consolidată și apărată în fiecare zi, cu toată determinarea». Da, acesta este un adevăr! Iar ALDE o face și va continua să o facă, așa cum spune chiar Klaus Werner, cu toată determinarea”, spune Mircea Purcaru.

Vicepreședintele ALDE Arad crede că nu întâmplător declarația lui Iohannis a fost făcută la o recepție a ambasadei SUA: „Klaus Werner nu s-a adresat românilor, ci americanilor, cărora a vrut să le arate că el este cel care decide dacă în România va fi sau nu va fi democrație, așa că SUA trebuie să-l sprijine în obținerea unui nou mandat, dar și să nu o abandoneze pe Kovesi, pe care el o susține în continuare, sfidând Constituția și deciziile Curții Constituționale a României”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.